Theater

Vrijheid van denken en doen

Arjan Erkel

De ontvoering van Arjan Erkel in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws. In zijn voorstelling Vrijheid van denken en doen vertelt Erkel hoe gemaskerde en zwaarbewapende rebellen hem vast hielden in een hok van twee bij anderhalve meter onder de grond. Een periode vol afzien, angst en onzekerheid over een goede afloop. Hij neemt het publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij verkeerde en hoe het hem langzaam lukte zijn invloed en vrijheid te vergroten en hoop te houden op een goede afloop.

Publieksreactie
'Arjan is geen acteur en geen zanger, maar dat is nu net de kracht: het publiek beseft dat het niet kijkt naar iemand die het speelt, maar naar iemand die het écht heeft meegemaakt en ondergaan. De ontvoering, de angst, het verdriet, maar ook de nodige humor en de muziek die hem door die twintig maanden heen sleepten. Het decor en de projecties maken het plaatje af. Met als toegevoegde waarde het gitaarspel van de sympathieke Jan Wilm Tolkamp. De laatste gitarist van de band Normaal.En na de voorstelling komt dan ook het besef bij de mensen; wat een groot goed, je vrijheid van denken en doen! Een aanrader om te bezoeken.'

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Kleine zaal serie. U kiest uit 8 voorstellingen 4 voorstellingen voor €56,00. Bekijk hier alle voorstellingen uit de Kleine zaal serie.


Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Special
Titel Vrijheid van denken en doen
Uitvoerder Arjan Erkel
Datum Dinsdag 20-11-2018
Locatie Kleine zaal
Aanvang 20:30 uur
Eindtijd 22:55 uur