Theater

Roem

Victor Reinier & Renée Soutendijk

Roem voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? 

Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar.

Ger Thijs, één van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige De Kus, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk dit treffende toneelstuk.

Recensies

'Vlot spel van Victor Reinier en Renee Soutendijk levert smakelijke komedie op' - Volkskrant***

'
Mooi is Soutendijk die geleidelijk haar professionele distantie verliest en tot de ontdekking komt dat deze rauwe, ruwe kerel uit een politieserie bij haar een gevoelige snaar raakt. Op zijn beurt is Reinier overtuigend als hij met ruwheid als inzet Soutendijk uit haar schulp probeert te wrikken.' - NRC***

'Lekker en zeer besmettelijk' - Telegraaf***

Ger Thijs is een vakman die met speels gemak (...) met rake oneliners en dialogen de lach uit het publiek trekt' - Trouw***

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Toneel
Titel Roem
Uitvoerder Victor Reinier & Renée Soutendijk
Datum Donderdag 01-02-2018
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 21:45 uur