Theater

Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht, o.a. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert met Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit. De voorstelling wordt voorzien van livemuziek door een band o.l.v. Viktor Griffioen.

De voorstelling speelt zich af in een hotel. In songs en scènes worden ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages van jong tot oud, van rijk tot arm. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde.

Arthur Schnitzler schreef met Reigen een fraai geconstrueerde reeks ontmoetingen tussen man en vrouw, een dwarsdoorsnede van het Wenen anno 1900. Hij toonde hoe inwisselbaar relaties zijn, hoe eenzaam de mens. Het stuk werd bij opvoering verboden en werd één van de grootste schandaalstukken van de 20e eeuw. Ilja Leonard Pfeijffer verplaatst de setting naar het heden en laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

De pers over De Advocaat
'De Advocaat is een vijf sterren voorstelling' - De Limburger (*****)

'Alles is theater in deze voorstelling' - NRC Handelsblad (****)

De pers over Brieven uit Genua
'Theater dat licht voelt, maar bol staat van betekenis' - De Volkskrant (****)

'
Literair muziektheater om te koesteren' - Theaterkrant (*****)

Voorstelling

Informatie

Voorverkoop € 25.00 (excl. € 1,85 ticketkosten)

Genre Toneel
Titel Noem het maar liefde
Uitvoerder Toneelgroep Maastricht, o.a. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger
Datum Donderdag 09-05-2019
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur