Theater

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

o.a. met The Clarks

Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.  

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur.

Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

Line-up:
The Clarks
A.J. Plug - Volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.
Kat Riggins - Toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over en komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.
Erwin Java - Dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.
Roel Spanjers - Multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.
Theo van Es - Leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.
Michel van Dijk - Bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.

De pers over Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.
'Het blijft een feest der herkenning' – Dagblad van het Noorden
'Het zijn schitterende avonden. Sommige bezoekers hebben tranen in hun ogen' – Algemeen Dagblad

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Muziek
Titel Johan Derksen Keeps The Blues Alive
Uitvoerder o.a. met The Clarks
Datum Zaterdag 07-04-2018
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 22:55 uur