Theater

Het Zwanenmeer (met live-orkest)

Charkov City Opera & Ballet

Liefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk het Zwanenmeer in een bewerkte uitvoering van het befaamde trio choreografen Petipa en Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. 'Ballet wordt nooit meer hetzelfde', zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina's - met als absoluut hoogtepunt de tweeëndertig zogeheten fouetté's van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Over Charkov City Opera & Ballet
Charkov City Opera & Ballet brengt met het Zwanenmeer weer een klassiek ballet op zijn eigen, weergaloze manier naar het theater. Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan zevenhonderd mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert over de hele wereld met honderdvijftig voorstellingen per jaar.

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Dans
Titel Het Zwanenmeer (met live-orkest)
Uitvoerder Charkov City Opera & Ballet
Datum Donderdag 20-12-2018
Locatie Theaterzaal
Aanvang 19:30 uur
Eindtijd 21:25 uur