Theater

Hamlet - een psychologische operathriller

Opera2Day

Deze voorstelling is geannuleerd. De gasten die gereserveerd hebben worden zo spoedig mogelijk persoonlijk geïnformeerd.

‘Een bloedstollende voorstelling, die de toeschouwer ontredderd achterlaat’ schreef NRC over Médée van OPERA2DAY. Als opvolger brengt het spraakmakende gezelschap nu Hamlet, de 'grand opéra' van Ambroise Thomas naar Shakespeares meesterwerk. Voor generaties liefhebbers was Hamlet een hoogtepunt binnen het operarepertoire. Niet vreemd, want Hamlet is een droomrol voor iedere bariton en Ophelia kreeg een van de mooiste waanzinsscènes ooit met zeldzaam ontroerende muziek. OPERA2DAY presenteert Hamlet met een mix van opera en film, om diep door te dringen in de geesteswereld van de hoofdpersoon. 

De opera van Ambroise Thomas (1811-1896) heeft alles wat u van een uitvoering van Hamlet verwacht. We zien het verziekte hof van koning Claudius, de innerlijke strijd van de titelheld, de mysterieuze verschijning van zijn overleden vader, en de zeldzaam ontroerende waanzin van Ophelia. De meesterlijke muziek van Thomas is een ontdekking voor iedere opera- én iedere Shakespeareliefhebber. Door een mix van film en opera komen we in deze voorstelling diep in Hamlets geest terecht, die vertroebeld raakt door herinneringen, verdenkingen en visioenen, met zijn tragische dood als gevolg. 

Na de première 150  jaar geleden, werd Hamlet een van de meest uitgevoerde opera's van het repertoire. In Den Haag, de thuisbasis van OPERA2DAY en het New European Ensemble, werd het stuk bijvoorbeeld 153 (!) maal uitgevoerd. 100 jaar na de laatste uitvoering baseren de gezelschappen hun muzikale interpretatie op de partituren en partijen van die uitvoeringen, die zij terugvonden in de archieven. Beide partners werkten recent al succesvol samen in Dr. Miracle's last illusion: 'spectaculair volgens de Volkskrant en 'een hit' aldus de Theaterkrant.

Deze voorstelling wordt voorzien van een inleiding.

19.00 uur - Proloog
Vanaf 19.00 wordt er in de foyer een proloog gespeeld, kom dus vooral wat eerder naar ons theater.

Recensies

'Gloednieuwe 'Hamlet' getuigt van inzicht in psychologisch drama' (Trouw ****)

'Schaamteloos mooie muziek' (De Theaterkrant *****)

'Briljant uitgesponnen waanzinscène die je knock-out slaat' (De Volkskrant ***)

‘Hamlet’ door OPERA2DAY grijpt bij de lurven' (NRC ****)

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Klassiek
Titel Hamlet - een psychologische operathriller
Uitvoerder Opera2Day
Datum Woensdag 28-03-2018
Locatie Theaterzaal
Aanvang 19:30 uur
Eindtijd 22:05 uur