Theater

De Suppoost

Freek de Jonge

Voor het eerst in jaren zal Freek de Jonge weer helemaal alleen op het toneel staan. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.

De Suppoost is een nieuwe solovoorstelling die voortkomt uit de jarenlange samenwerking tussen Freek en Hella de Jonge. Tussen 14 september en 1 november exposeren zij samen in het Groninger Museum, waarbij aan de hand van kostuums, keramieken, foto's en filmbeelden hun jarenlange samenwerking in beeld wordt gebracht. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances.

De Pers over de laatste voorstellingen van Freek de Jonge
'Het Nederlandse cabaret kan nog niet zonder Freek de Jonge' - De Volkskrant (****)

'Freek is en blijft de meester, fenomenaal' - Trouw (*****)

'Zo weet Freek de staat van het land nog steeds perfect te vangen in een ruim twee uur durende krachttoer en geeft hij zijn al meer dan imposante oeuvre nieuwe diepte' - AD (***) 

'De nieuwe voorstelling van Freek de Jonge behoort tot het beste wat hij ooit gemaakt heeft en dus per definitie tot het beste wat het Nederlandse en Vlaamse cabaret de voorbije halve eeuw heeft voortgebracht' - De Standaard (*****)

Voorstelling

Informatie

Voorverkoop € 28.00 (excl. € 1,85 ticketkosten)

Genre Cabaret & Comedy
Titel De Suppoost
Uitvoerder Freek de Jonge
Datum Zaterdag 23-03-2019
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur