Theater

Carole King - A Natural Woman

Esther Groenenberg

Zangeres Esther Groenenberg is gefascineerd door de muziek van Carole King. Die fascinatie heeft geleid tot een prachtig muzikaal eerbetoon: Carole King - A Natural Woman. In de jaren zestig schreef Carole King talloze hits voor andere artiesten waaronder A Natural Woman en You've got a friend. Begin jaren zeventig brak ze door als solo-artiest met haar album Tapestry. Het belooft een avond te worden vol fantastische muziek, die u meevoert naar de jaren zestig en zeventig.

Esther Groenenberg staat, als altijd, op het podium met louter topmuzikanten: bassist Dirk Schreuders (Her Majesty, Bertolf), drummer/zanger Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf) en gitarist Bas Schouten (The Handsome Poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die zo'n grote rol speelde in de carrière van Carole King.

Over Esther Groenenberg
Esther bracht drie albums uit en tourde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde een grote YouTube-hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de meidenband The Bluebettes (a tribute to the Sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt. Esther heeft een enorme fascinatie voor Carole King. Ze studeerde de laatste jaren verwoed alle liedjes van Tapestry in. De biografie van Carole King naast haar bed; Tapestry op de draaitafel.  Dit eerbetoon is dan ook niet minder dan een logische stap in haar carrière.

De pers over Carole King - A Natural Woman
'Tapestry mag dan vijfenveertig jaar oud zijn, de liedjes van Carole King klinken in de uitvoering van Esther Groenenberg springlevend' - Meppeler Courant

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Kleine zaal serie. U kiest uit 8 voorstellingen 4 voorstellingen voor €56,00. Bekijk hier alle voorstellingen uit de Kleine zaal serie.

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Muziek
Titel Carole King - A Natural Woman
Uitvoerder Esther Groenenberg
Datum Donderdag 06-12-2018
Locatie Kleine zaal
Aanvang 20:30 uur
Eindtijd 22:20 uur