Theater

Als ik mezelf kon zijn

De Braboneger

Wanneer bent u nou helemaal uzelf? Dat is de vraag die Steven Brunswijk, alias De Braboneger, zich stelt in zijn voorstelling Als ik mezelf kon zijn. Als iedereen kon zeggen wat hij of zij wil, zonder consequenties en zonder schaamte, dan zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed, maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Daarom gaat De Braboneger dieper in op onze gevoelens; tijdens zijn voorstelling laat hij mensen hun ware aard zien.

Steven Brunswijk is geboren in Suriname, Paramaribo. Hij is onder andere bekend van het tv-programma De Braboneger Verkaast.

Over zijn nieuwe programma vertelt hij: "Ik sprak op hele jonge leeftijd alleen met mijn moeder. Ook al had ik nog zo'n dorst, ik sprak alleen met mijn moeder. Zelfs als ze niet thuis was, wachtte ik op haar. Eenmaal in Nederland was ik wat ouder geworden en begon ik een eigen mening te vormen. Maar dit werd niet getolereerd door mijn ouders, want hun wil was wet en jouw mening werd als brutaal en onbeschoft gezien. Het was onmogelijk om aan te geven waar ik het niet mee eens was. Terwijl ik zo veel te vertellen had!

Dat symboliseert voor mij de Nederlandse maatschappij. Vaak wil je wel iets zeggen, maar is het wel sociaal verantwoord om iets te zeggen? Een scheet laten in het openbaar, iemand die uit zijn mond stinkt of iemand die zijn kinderen in de supermarkt slaat. Vaak zeggen we er niets van. Waarom eigenlijk? Nou, daar gaat mijn programma dus over!!"

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Cabaret & Comedy
Titel Als ik mezelf kon zijn
Uitvoerder De Braboneger
Datum Zaterdag 07-10-2017
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 21:45 uur