Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Rolstoelplaatsen
In de theaterzaal zijn vier rolstoelplaatsen en in de evenementenzaal zeven. Reserveren van een rolstoelplaats via de website is niet mogelijk. Ons informatiepunt kan deze plekken wel reserveren. Bel 0413-256110 of mail naar informatiepunt@markantuden.nl.

Vanwege de brandveiligheid kunnen er geen extra rolstoelplaatsen gecreëerd worden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan je bezoek aan te geven, dat je gebruik maakt van een rolstoel, ook wanneer je tickets hebt gekocht via een extern verkooppunt.

Toiletten
In Markant Uden zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. Deze bevinden zich beneden in de grote foyer en bij de evenementenzaal. In het toilet is een alarmsysteem aanwezig. Met dit systeem kan het personeel van Markant Uden gealarmeerd worden.

Lift
Er zijn liften aanwezig om de diverse niveaus te bereiken. Daarnaast is er in de grote foyer een hellingbaan aanwezig voor het overbruggen van niveauverschillen in de vloer.

Slechthorende gasten
De theaterzaal van Markant Uden is voorzien van een draadloos hulpsysteem (infrarood) voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. De benodigde minikoptelefoons of de plug (in geval van gebruik van eigen koptelefoon) zijn voor aanvang van de voorstelling gratis af te halen bij de garderobe.

Slechtziende gasten
Er zijn leuningen aanwezig langs alle trappen, in de Foyer en in de theaterzaal. Deze trappen zijn voldoende verlicht. Daarnaast zijn de trappen in de Theaterzaal voorzien van tredenverlichting. De toegang tot het balkon van de theaterzaal is via een hoge trap te bereiken.

Slecht ter been
Voor mensen die slecht ter been zijn is het niet aan te raden balkonplaatsen in de theaterzaal te reserveren. Het balkon van de evenementenzaal is ook bereikbaar via een lift.

Hulphonden
Zowel geleidehonden van slechtziende en blinde gasten, als sociale honden van gasten in een rolstoel zijn welkom in Markant Uden. Wel is het belangrijk om dit voorafgaand aan je bezoek door te geven aan ons informatiepunt, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers staan graag voor je klaar. Neem contact op via 0413 – 256110 of informatiepunt@markantuden.nl