Wubbo’s last words

Devon Jade

Speciaal voor u brachten wij al een bezoekje aan de voorstelling Wubbo’s Last Words. We geven u graag wat extra informatie over deze bijzondere voorstelling.

Als allereerste Nederlander maakte Wubbo Ockels op 30 oktober 1985 een reis door de ruimte. Het doel van deze reis was meer te leren de verschillende planeten. Op het moment dat Wubbo door de lucht zweefde en keek naar de aarde, ontstond bij hem het besef dat we op een ontzettend kwetsbare planeet leven. Een planeet met maar een kleine laag om haar te beschermen. Wubbo voelde zich als mens verantwoordelijk voor het bestaan van de aarde. Na zijn ervaring als astronaut heeft hij zich als wetenschapper ingezet voor veel verschillende duurzame projecten. Hij streefde iedere dag naar een betere en mooiere wereld.

Tijdens de voorstelling Wubbo’s last words: Save the Earth neemt presentator Jörgen Raymann u mee in de ontwikkelingen die nodig zijn voor het behoud van de aarde. Ontwikkelingen waar Wubbo mee bezig was en die ook nu, na zijn dood, voortgezet worden. Een 11-koppige liveband speelt bijpassende nummers van onder andere Michael Jackson en David Bowie. Daarnaast presenteren zij hun eigen werk geïnspireerd op het leven van Wubbo Ockels.

Tijdens deze speciale voorstelling zorgt Jörgen Raymann op zijn eigen unieke wijze voor een bewustwording bij u. De rake voorbeelden, waar iedereen zich in herkent, zorgen dat het publiek bij deze voorstelling gaat nadenken over hoe het anders kan. Nadenken over waar het naar toe gaat met de wereld, waar de grootste problemen zich voordoen en over wat iedereen dagelijks zou kunnen doen om de prachtige aarde te redden. Naast het creëren van bewustwording zet deze bijzondere show, zonder winstoogmerk, zich in voor de Plastic Soup Foundation en de stichting Happy Energy.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en het reserveren van tickets.