Sfeervolle sneak preview

Devon Jade

Zondag 15 april ging de officiële verkoop van theaterseizoen 2018-2019 van start. Op deze avond werd het nieuwe seizoen gepresenteerd aan de hand van diverse sneak previews in een overvolle theaterzaal. Het publiek werd meegenomen op een reis langs de highlights van het nieuwe seizoen, zoals Guido Weijers, The Alan Parsons Live Project, Het Zwanenmeer, Ellen ten Damme, Arjen Lubach, de beroemde opera De Barbier van Sevilla, Peter Pannekoek, toptalent Romy Monteiro en het Efteling Theater. Daarnaast genoot het publiek van een aantal voorproefjes op het nieuwe seizoen.

Sfeervolle presentatie
Alle bezoekers werden warm ontvangen door vijf zangeressen van de Udense Musical. De avond werd gepresenteerd door Marcel Stevens (bekend van cabaretgroep Petazzie), die later in het seizoen terugkomt met zijn eerste soloprogramma. In een video met vele highlights werd de voorkant van het programmaboek onthuld: een kleurrijk kunstwerk van de vele voorstellingen uit het nieuwe seizoen, gemaakt door de Udense Matthijs Vissers. Het publiek genoot van voorproefjes van de hilarische cabaretiers Victor Luis van Es, Max van den Burg en Fuad Hassen en de grappige, maar confronterende show van relatietherapeut Jeroen Stek en acteur Ton Kemp; Love Alone Is Not Enough. Muziek was er van Esther Groenenberg én Tommie Christiaan (die onlangs nog Jezus vertolkte in The Passion).

Highlights
Natuurlijk werden op deze avond ook diverse highlights van het programma uitgelicht. Directeur Jan Wouda vertelt: "Het programma is bijzonder divers. We hebben grote namen weten te strikken zoals Bert Visscher, Tineke Schouten, René Froger, Alex Klaasen met het vijfsterrenstuk Showponies en Jon van Eerd. Die laatste komt met een komische musical naar ons theater en is absoluut een aanrader! In onze Kleine zaal vindt u de intieme, bijzondere voorstellingen die absoluut zullen raken. Zo komt Kitty van Mill met een 'taboedoorbrekende chemonoloog', zoals ze het zelf noemt en staat ons huisgezelschap Van den Krommenacker Theater Producties met twee voorstellingen op de planken. En wat is er leuker dan met de (klein)kinderen naar Rupsje Nooitgenoeg of Woezel en Pip te gaan? U wordt er spontaan zelf weer jong van!"

Topmuzikanten
Tijdens de presentatie werd in de rubriek 'raad de plaat' aandacht gevraagd voor het muzikale deel van de programmering. Jan: "Muziekliefhebbers zijn dit seizoen bij ons aan het juiste adres. Want kent u Steve Harley & Cockney Rebel nog? Dit seizoen te zien op ons podium! En wat dacht u van mijn persoonlijke favoriet: The Alan Parsons Live Project. Of Gino Vanelli, Golden Earring, Romy Monteiro, René Froger en Frank Boeijen. En waar ik ook bijzonder trots op ben: Tania Kross komt naar Uden met de wereldberoemde opera Carmen. Daarnaast hebben we de beste tributebands gestrikt voor odes aan de allergrootste artiesten zoals Elvis, Michael Jackson, The Everly Brothers, Phil Collins, CSN&Y en George Michael."