Workshopmiddag (6+) op 8 mei

Ons huisgezelschap Van den Krommenacker Theaterproducties speelt op 19 en 22 mei Waakhondje (6+), een ontwapenende en grappige voorstelling over verdriet en troost uit onverwachte hoek. Een hartverwarmende pleister op de zere plek die verlies heet. Aansluitend op deze voorstelling organiseert Van den Krommenacker Theaterproducties  een workshopmiddag op 8 mei. Deze workshops zijn leuk, gezellig en dragen ook bij aan eventuele verwerking van emoties.

 

Op 19 mei gaat de nieuwe voorstelling Waakhondje (6+) in première. De voorstelling is gemaakt voor zowel kinderen als volwassenen. Op een lichte en luchtige manier laten we kinderen kennis maken met de betekenis van verlies en rouw, toepasbaar in verschillende situaties. Bijvoorbeeld een echtscheiding, overlijden van dierbaren of verhuizing.

 

Workshops
Soms is het voor kinderen lastig om het verlies van een vertrouwde plek of dierbaar persoon een plaatsje te geven. Op 8 mei organiseren wij van 15:30 tot 18:00 een workshopmiddag met als thema ‘verlies’. Tijdens deze middag worden er 3 workshops aangeboden: workshop drama en emoties, workshop speksteen bewerken en workshop schatkistjes maken. Deze workshops zijn leuk, gezellig en dragen ook bij aan eventuele verwerking van emoties. Aan het einde van de middag geeft Sofie van den Krommenacker een sneakpreview van Waakhondje.

De kosten van de workshop bedragen €15,00 incl. ranja en wat lekkers. Als extraatje krijg je €5,00 korting op de voorstelling Waakhondje (19 of 22 mei). De kortingscode krijg je via de mail na afloop van de workshopmiddag.

Wil je je kind opgeven voor één van onze workshops op 8 mei? Mail dan je voorkeur voor workshop, de naam van je kind en je telefoonnummer naar info@vdktheaterproducties.nl 

Wij zouden het ook heel leuk vinden, als jij met je kind(eren) op 19 of 22 mei komen kijken naar de voorstelling Waakhondje. Ben je van plan om met een grote groep te komen? Neem dan even contact met ons op i.v.m. groepskorting. Mocht je nog vragen hebben, of zijn er onduidelijkheden, mail dan naar info@vdktheaterproducties.nl

 

Workshop drama en emoties
In de workshop drama, duiken we de wereld van theater en emoties in. Wat zijn emoties en welke kennen we allemaal? Hoe reageren we in bepaalde situaties? Wanneer ben je blij en wanneer ben je boos? Ben je ook weleens verdrietig, en wanneer dan?
We gaan de slag met het herkennen van emoties d.m.v. lichaamstaal en het uitbeelden van emoties binnen verschillende rollen en situaties. Binnen leuke en toegankelijke speloefeningen leren kinderen ontdekken wat ze zelf voelen en waar ze uitdrukking aan willen geven.

De workshop wordt gegeven door Sofie van den Krommenacker, theatermaker bij van den Krommenacker Theaterproducties. (www.vdktheaterproducties.nl) De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Workshop speksteen bewerken
Wist je dat het hard werken is om de scherpe randjes van een steen af te vijlen en te schuren?..
En dat die ruwe steen dan veranderd in een gladde steen, die kracht geeft als je dat nodig hebt?..

Dus twijfel niet en kom naar deze workshop waarin we gaan werken met speksteen. Een toegankelijke steen die makkelijk te vormen is door zijn zachte karakter. Op eenvoudige wijze en zonder ervaring kun je beginnen. We gaan vijlen, schaven en schuren. Net zolang tot de steen glad is. En ondertussen delen we fijne warme verhalen en herinneringen met elkaar.

De workshop wordt gegeven door Tineke van Asseldonk, van Praktijk verliesbegeleiding uit Uden. (www.praktijkverliesbegeleiding.nl) De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Workshop schatkistjes maken
In deze workshop gaan kinderen aan de slag met hun mooiste en fijnste herinneringen. Er is veel aandacht voor het vertellen en delen van herinneringen maar evenzo belangrijk is het meer praktische gedeelte zoals het maken van een schatkistje waar je al die fijne herinneringen veilig in kunt bewaren. En waar je ze weer uit kunt halen wanneer je ze nodig hebt. Het herbeleven, delen en koesteren van fijne herinneringen geeft troost en kracht en helpen je op een positieve manier om te gaan met een verlies of veranderende situatie.
Doordat ze op hun eigen niveau communiceren, zien ze dat ze niet de enige zijn die een verlieservaring hebben meegemaakt, dit wordt vaak als zeer positief en ondersteunend ervaren.

De workshop Schatkistjes wordt gegeven door Karin Spapens, rouwtherapeut en Marieke Koopmans, ontwerper en kunstvakdocent. (www.studiomilu.nl)
De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.