Zolang er leven is

Op tv wist het tweede seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen wederom hoge ogen te gooien: zowel in kijkcijfers als in waardering. De vertaling naar het toneel is niet anders. Trouw waardeert het stuk met maar liefst vier sterren.

 

Laat je op dinsdag 14 april meevoeren met het verhaal van Hendrik, zijn beste vriend Evert en de Omanido-club.

 

De rol van Hendrik wordt vertolkt door Beau Schneider, zelf pas 31 jaar. De Theaterkrant prees Schneider voor de manier waarop hij in de huid van Hendrik Groen kruipt. De krant schrijft hierover dat: hij prachtig ouderdom weet te suggereren, zonder die nadrukkelijk te spelen. Schneider zelf is blij met zijn rol. In een interview zegt hij: “Het voelt als een vertrouwde jas die je weer aantrekt. Zijn fysiek en stem kwamen weer snel kijken. Dat heb ik keihard afgekeken van mijn eigen vader Eric. Ik ben gaan letten op hoe hij zijn handen beweegt. Alles heeft een kleine aarzeling, niets heeft meer een vloeiende vanzelfsprekendheid.”

Humor &ontroering

Zolang er leven is is het tweede deel van Hendrinks dagboek. De voorstelling kent zowel humor als ontroering. Het gaat over Hendriks nieuwe verliefdheid, maar ook over afscheid, zoals de aftakeling van Grietje. De rol van directrice wordt gespeeld door Anne-Marie Jung, die haar rol deelt met Cynthia Abma. Jung vindt het geweldig om de rol van Stelwagen te spelen, vertelt ze in een interview: “Het is een heerlijke rol, want zij is iemand die weerstand oproept. Ik hoef geen zieltjes te winnen in deze rol, haha. Stelwagen verstaat de kunst om hele vervelende dingen te zeggen, verpakt in een glimlach en veel ambtelijke taal.”

Cookiemelder
We ontkomen er niet aan, ook wij doen aan cookies. Wij gebruiken ze om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. We gaan ervan uit dat je dit goed vindt.
Meer informatie