Nationaal Theaterweekend in Markant Uden: voor maar € 10 naar een voorstelling!

Op 24, 25 en 26 januari 2020 is het weer zover: het Nationaal Theaterweekend! Ook deze keer heeft Markant Uden een mooi programma samengesteld met drie mooie voorstellingen en veel leuke, extra activiteiten.

Op vrijdag 24 januari wordt dit feestelijke weekend afgetrapt met een tribute aan Steely Dan door The Royal Dutch Scam. Waan je voor een avond weer helemaal terug in de seventies en geniet van de grootste hits van Steely Dan, zoals Reelin’ in the years en Do it again. The Royal Dutch Scam is misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. Met sappige anekdotes en speelse analyses licht hij een tipje van de sluier op over de mystieke teksten en rock-poëzie, die Steely Dan zo kenmerken. Een bijzondere live-ervaring, vol verrassing en herkenning. 

Op zaterdag 25 januari zie je tijdens de Cabarestafette in de Theaterzaal vers cabaret-talent. Ontdek drie aanstormende talenten voor de prijs van één! Een avondje Cabarestafette is dé ideale plek om jong talent te ‘spotten’. De Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Een verrassend leuke avond gegarandeerd. En alsof de Cabarestafette op zich nog niet genoeg is, is er voorafgaand aan de voorstelling ook nog eens voor muzikaal entertainment gezorgd in de foyer van Markant Uden. Komt dat zien!

Op zondag 26 januari komen de allerkleinsten aan bod; in de familievoorstelling Dikkie Dik & Ik kruip je in het hoofd van de bekende oranje kater. Hoe is het... om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken. In ‘Dikkie Dik & Ik' viert de oranje kater zijn verjaardagsfeestje in Markant Uden. Naast de voorstelling is ook de foyer omgetoverd tot een kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Daarnaast kan je je laten schminken als kat (of iets anders natuurlijk) en is er een spectaculair springkussen!

Nationaal Theaterweekend in Markant Uden
Het Nationaal Theaterweekend is er voor jong en oud, vaste of nieuwe bezoeker. Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om voor tien euro per voorstelling te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Tijdens dit weekend zijn er in Markant tal van leuke, extra activiteiten. Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016, en heeft als doel om heel Nederland kennis te laten maken met het theater. Sinds de start van het weekend groeit het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers) en ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.