Isabelle Beernaert: 'gun jezelf je eigenwijze ruimte'

Verlies, verdriet, vreugde, verliefdheid. Het zit allemaal in het werk van de Vlaamse choreografe Isabelle Beernaert. Op donderdag 14 november komt ze naar Uden voor een try-out van haar gloednieuwe voorstelling Laat me. Een ode aan Nederlandstalige chansons én aan de rebel in haarzelf. Isabelle: “Gun jezelf je eigenwijze ruimte.”


Laat me
is Isabelle’s tiende voorstelling. Met dit werk wil Isabelle de boodschap uitdragen dat het goed is je flow te volgen. Isabelle: “Hoeveel vrijheid staan we onszelf werkelijk toe? Hoe vaak blijven we proberen te voldoen aan het plaatje, aan verwachtingen?” De voorstelling is een reactie op de wereld waarin we nu leven, waarin er zoveel is om na te streven en er druk is vanuit sociale media. Laat me is daarnaast een persoonlijk verhaal. Isabelle: “Ik heb een strenge opvoeding gehad. Liefdevol maar soms te streng. Maar de kleine rebel in mij ging op ontdekkingsreis. Nu ben ik zo ver om hardop te zeggen: laat me, laat mij luisteren naar mijn innerlijke ziel.”

Isabelle & dochter
Haar dochter Manon (24) danst mee. Iets wat ze fantastisch vindt. Niet alleen omdat het haar dochter is, ook omdat ze iets anders toevoegt aan het gezelschap, zegt Isabelle: “Ze heeft geen klassiek elegante lijnen zoals balletdansers, maar een fellere, brute vorm waar anderen weer niet aan kunnen tippen. Dat maakt mijn groep zo divers, in nationaliteiten, culturen, lengtes én bewegingstechniek.”

Nederlandse held(innen)
De titel Laat me verwijst natuurlijk naar Ramses Shaffy. Welke Nederlandse held(innen) kunnen we nog meer verwachten? “Ik verklap niet alles”, zegt Isabelle. “Maar er komen waarschijnlijk teksten in voor van Herman van Veen, Huub van der Lubbe, Joost Spijkers en Trijntje Oosterhuis alsook van André Hazes, Raymond van het Groenewoud, Stef Bos en Guus Meeuwis.”

Meer informatie over deze prachtige dansvoorstelling...