Nieuws

Nieuws wo 15 jan '20

Humor, diversiteit, vette muziek en een flinke dosis liefde

Interview met de regisseur en spelers van de feel-good musical Verliefd op Ibiza

Van het witte doek naar het theater. Verliefd op Ibiza kennen we als een van de meest succesvolle Nederlandse bioscoopfilms aller tijden, op 15 februari is de gelijknamige musical te zien in Markant Uden. Een vervolg op de film, met nieuwe personages en meer diversiteit, humor en muziek.

Lees verder
Nieuws di 14 jan '20

Ed Struijlaart brengt een ode aan de gitaar en zijn helden

Het begon voor Ed Struijlaart allemaal toen hij op 8 jarige leeftijd Eric Clapton op TV zag. Hij wist het meteen: De gitaar wordt mijn beste vriend. Voor zijn 9e verjaardag kreeg hij zijn eerste gitaar en was voorgoed verkocht. In het theater, tijdens ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’, vertelt Ed zijn verhaal aan de hand van zijn gitaarhelden. Die waren er altijd op de juiste momenten. “Als ik in de put zat waren ze er met liedjes om me uit die put te trekken, als ik me goed voel dan zijn ze er met liedjes om dat gevoel vast te houden én ze inspireren me om zelf liedjes te schrijven”. Dat Struijlaart succesvol liedjes weet te schrijven blijkt wel uit de vier NPO Radio 2 Topsongs die hij reeds op zijn naam heeft staan. Ook schreef hij met Peter Slager (BLØF) de muziek voor SOOF de Musical.

Lees verder
Nieuws di 7 jan '20

Nieuwe single Ruth Jacott: De Jaren Gaan Voorbij

Het is alweer even geleden dat deze Nederlandse zangeres met nieuw materiaal kwam, maar na vijf jaar is het dan eindelijk zover; een nieuwe single van Ruth Jacott! Ongetwijfeld speelt deze Grande Dame haar nieuwe single op 5 maart ook in Markant Uden.

Lees verder
Nieuws di 24 dec '19

Bijgeboekt: Henk Poort en de Helden

Henk Poort werd de afgelopen maanden alom geprezen voor zijn prestaties in het tv-programma De Beste Zangers van Nederland. Met trots presenteert Markant dan ook deze bijgeboekte voorstelling: op zaterdag 26 september 2020 komt deze ‘beste zanger’ naar Uden.

Lees verder
Nieuws do 19 dec '19

Nationaal Theaterweekend in Markant Uden: voor maar € 10 naar een voorstelling!

Op 24, 25 en 26 januari 2020 is het weer zover: het Nationaal Theaterweekend! Ook deze keer heeft Markant Uden een mooi programma samengesteld met drie mooie voorstellingen en veel leuke, extra activiteiten.

Lees verder
Nieuws do 19 dec '19

'Nee, we zijn geen boyband', Knock Out Comedy Crew legt uit waarom níet in Markant Uden

Je kent deze zes totaal verschillende, maar stuk voor stuk hilarische heren misschien al van SBS6 en 101TV. Op het eerste gezicht lijken ze een boyband, maar hier zit duidelijk géén sluwe manager achter. Beleef op 13 februari een avond onvervalste stand-up comedy!

Lees verder