SERVICE & HUIsregels

AANVRAAG PROGRAMMABOEK
Markant Uden brengt eenmaal per jaar (in april/mei) een programmaboek uit. Dit boek is gratis af te halen bij Markant Uden, maar u kunt het boek ook bestellen via het Informatiepunt. Het Informatiepunt is te bereiken via telefoonnummer 0413 25 61 10 en via e-mailadres informatiepunt@markantuden.nl. Let op: Heeft u de afgelopen jaren meer dan twee voorstellingen bezocht, dan krijgt u het spiksplinternieuwe programmaboek (seizoen 2018|2019) in week 16 automatisch thuis gestuurd. Ons programmaboek is ook online te bekijken, via de online bladermodule.

CONSUMPTIES & GARDEROBE
Een ticket voor een voorstelling in de theaterzaal en Kleine zaal is inclusief het gebruik van de garderobe. Tevens ontvangt u een gratis pauzeconsumptie (voor koffie, thee, fris, bier en wijn) als een voorstelling een pauze heeft. Een ticket voor een event in de evenementenzaal is altijd exclusief consumpties en gebruik van de garderobe.  Voorgaande geldt, tenzij anders vermeld in het programmaboek of bij de informatie over het event/de voorstelling op deze website.

KOM OP TIJD!
Bent u te laat voor de voorstelling? Dan wordt u in de zaal toegelaten op een door ons geschikt bevonden moment. In sommige gevallen kan dit pas na de pauze.

ROOKBELEID
In Markant Uden geldt sinds 1 januari 2008 een algeheel rookverbod. In het gebouw zijn twee ruimtes ingericht voor rokers; op de begane grond en op het balkon. 

FOTOGRAFEREN, FILMEN, GELUIDSOPNAMEN
Het is verboden tijdens de voorstellingen, concerten en events foto’s, film- of geluidsopnamen te maken. Door Markant Uden worden mogelijk foto- en/of filmopnames gemaakt. Als u het pand betreedt gaat u ermee akkoord dat de organisatie mogelijk beeld- en/of geluidsopnamen van u maakt en deze verspreidt via alle mogelijke mediavormen.

MENEER KIEK
Het is mogelijk dat tijdens uw bezoek aan Markant Uden beeld- en videomateriaal door of namens Markant Uden gemaakt wordt, wat als promotiemateriaal gebruikt kan worden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Wanneer u niet in beeld wenst te komen, dient u hier zelf naar te handelen.

MOBIELE TELEFOONS
Het is verboden mobiele telefoons aan te laten staan tijdens voorstellingen, concerten en events in de theaterzaal.

STOELVERHOGERS
Voor de kleinere bezoekers in de theaterzaal zijn er stoelverhogers beschikbaar. Deze kunt u voor aanvang van de voorstelling kosteloos afhalen en na afloop van de voorstelling weer inleveren.

VOORZIENINGEN
Toilet
In Markant Uden zijn gehandicaptentoiletten aanwezig. Deze bevinden zich beneden in de grote foyer en bij de evenementenzaal. In het toilet is een alarmsysteem aanwezig. Met dit systeem kan het personeel van Markant Uden gealarmeerd worden.
Lift
Er zijn liften aanwezig om de diverse niveaus te bereiken. Daarnaast is er in de grote foyer een hellingbaan aanwezig voor het overbruggen van niveauverschillen in de vloer.

SLECHTHORENDE GASTEN
De theaterzaal van Markant Uden is voorzien van een draadloos hulpsysteem (infrarood) voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. De benodigde minikoptelefoons of de plug om uw eigen koptelefoon te gebruiken, kunt u voor aanvang van de voorstelling gratis afhalen bij de garderobe.

GASTEN DIE SLECHTZIEND, BLIND OF SLECHT TER BEEN ZIJN
Er zijn leuningen aanwezig langs alle trappen, in de foyer en in de zaal. Deze trappen zijn voldoende verlicht. Daarnaast zijn de trappen in de theaterzaal voorzien van tredenverlichting. De toegang tot het balkon van de theaterzaal is via een hoge trap te bereiken. Voor mensen die slecht ter been zijn is het dan ook niet aan te raden balkonplaatsen in de theaterzaal te reserveren. Het balkon van de evenementenzaal is ook bereikbaar via een lift.

HULPHONDEN
Zowel geleidehonden van slechtziende en blinde gasten, als sociale honden van gasten in een rolstoel zijn welkom in Markant Uden. Geeft u dit voor uw komst wel even door aan het Informatiepunt? Dan houden wij rekening met de komst van uw hulphond.

AANSPRAKELIJKHEID
Markant Uden is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade, diefstal of verlies van eigendommen.