Concerten

Formerly The Dubliners

The Dublin Legends

In samenwerking met De Pul presenteren wij u:  The Dublin Legends

Het past in de levensfilosofie van de Ieren: de dood is niet het einde maar een nieuw begin. The Dublin Legends zitten dan ook niet bij de pakken neer na het overlijden van hun kompaan Eamonn Campbell. Hij nam in 2012 als oud-lid van de legendarische Dubliners het initiatief om met de overige bandleden de muzikale erfenis van de fenomenale Ierse band nieuw leven in te blazen. Een gouden greep, want vijf jaar later zijn The Dublin Legends in heel Europa ongekend populair, ook in ons land. In zanger-gitarist Shay Kavanagh vond de band een waardig opvolger voor Campbell. In deze samenstelling zullen de iconen van de traditionele Ierse folk hun fans nog jarenlang verwennen met zinderende concerten. Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart!

Binnen een paar minuten weten The Dublin Legends elke concertzaal qua sfeer om te toveren tot een reusachtige Ierse pub. Blinkende decors en special effects hebben de bandleden niet nodig; de kracht zit in hun stemgeluid en hun instrumentale virtuositeit. In een avondvullend programma brengen ze een mix van oud en nieuw materiaal ten gehore, zoals The wild rover, Dirty old town, Whiskey in the jar en The Irish rover. Verrukkelijke folk-klassiekers, vertolkt door verrukkelijke rasartiesten.

De band
Séan Cannon (zang/gitaar) heeft met bijna iedere folkband in Groot-Brittannië opgetreden en was sinds 1982 een van de vaste bandleden van The Dubliners. De stem van Paul Watchorn (zang/gitaar/banjo) is ongeëvenaard en gemaakt voor de Ierse folk. Gerry O'Connor (viool/banjo) speelde met grote namen als Mary Black, Moya Brennan, The Waterboys en was een paar keer op tournee met de beroemde Amerikaanse blues-rock gitarist Joe Bonamassa. Shay Kavanagh (zang/gitaar), is de opvolger van Eamonn Campbell. Shay richtte al in zijn jeugd een eigen folk band op met Mary Black als leadzangeres en nestelde zich daarna in de folkwereld. In 2016 voegde hij zich al tijdelijk bij The Dublin Legends, als vervanger voor Eamonn. Bij dit ijzersterke kwartet is de musical legacy van The Dubliners in goede handen.

Entreeprijs
€ 30,00 (excl. € 1,50 ticketkosten per ticket, excl. garderobe)

Let op: dit is een sta-concert. Er zullen een beperkt aantal zitplaatsen zijn (krukken in de zaal en stoelen op ons balkon, deze zijn niet te reserveren).

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Concert
Titel Formerly The Dubliners
Uitvoerder The Dublin Legends
Datum Zaterdag 06-10-2018
Locatie Evenementenzaal
Aanvang 20:30 uur
Eindtijd 22:50 uur