Concerten & events

Big One: The European Pink Floyd Show

Big One

Pink Floyd liet onnavolgbare voetsporen na. Speciaal voor al die kritische bewonderaars gingen we op zoek naar the next best thing: de Italiaanse tribute band BIG ONE, door de pers bestempeld als beste van Europa. Leadzanger Leonardo de Muzio brengt samen met zijn band de zwarte magie naar Uden! Zij spelen deze avond twee sets. De eerste set bevat vele Floyd-klassiekers, denk aan hits als Echoes en Shine On You Crazy Diamond. Daarna zal de band als tweede set een integrale uitvoering van het album Animals spelen. Met een spectaculaire lichtshow, bijbehorende videobeelden en een écht waanzinnige sound brengt BIG ONE de ultieme Pink Floyd experience weer tot leven!

De jaren 60
De grootste muzikale oogst is nog steeds onmiskenbaar afkomstig uit de jaren zestig. Qua diversiteit werden in dit decennia de sappigste vruchten ooit afgeworpen. Een alsmaar uitdijende muziektuin die bijna dagelijks verraste met een nieuw exotisch soort. Prominenten als The Beatles en Elvis Presley konden hier languit zonnebaden op het zuiden, terwijl diep in de donkerste uithoeken een zwarte roos opbloeide. Langs de schaduwzijdes, wars van de zon enkel gevoed door het maanlicht. Een recept dat eigenaardig genoeg klinkt voor de rockband die ruim veertig jaar lang alles en iedereen ontgroeide: Pink Floyd.

Pink Floyd
In 2015 trokken ze definitief de streep onder hun gezamenlijke carrière met het laatste album Endless River. Een ode aan de in 2008 overleden toetsenist en liedjesschrijver Richard Wright. Hij schreef en componeerde toonaangevende stukken voor het op één na best verkochte album in de geschiedenis:Darkside of the Moon. Met rake teksten over tijdloze conflicten tussen mens en samenleving met thema’s als vervreemding, materialisme en xenofobie mikte de muzikanten zeker niet op de luchtige luisteraar. De muziek moest prikkelen of zelfs dienen als een stimulans tot bewustwording van de ongekende mogelijkheden die het leven te bieden heeft. Pink Floyd werd een instituut op zichzelf. Gerund door vijf elektronisch gestuurde filosofen met een grenzeloze liefde voor geluid én beeld. Ook grafisch gezien lijken hun optredens eerder op een collectief experiment dat plaatsvindt in de fijnbesnaarde kosmos, dan een muziekuitvoering op aarde. Terugkeren kon wel dagen duren.

BIG ONE, a tribute to Pink Floyd
De Britse iconen lieten onnavolgbare voetsporen achter. Op zoek naar the next best thing stuitte de wereld op een groepje Italianen die sinds 1990 en zodoende inmiddels 27 jaar lang het repertoire van Pink Floyd in stand houden. Kopstukken uit de internationale krantenwereld bestempelde deze tribute band als de beste van Europa. Maar oordeel zelf en kom kijken en luisteren naar leadzanger Leonardo de Muzio die de dromerige stem van David Gilmour knap weet te grijpen. Elio Vergara (gitaar), Claudio Pigarelli (piano), Stefano Righetti (hammond/synth) en Stefano Raimondi (drums/percussie) leveren de rest van de zwarte magie op een nu al nostalgische avond in Markant Uden!

Entreeprijs
Voorverkoop: 25,00
Dagkassa: € 30,00

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Muziek
Titel Big One: The European Pink Floyd Show
Uitvoerder Big One
Datum Zondag 03-12-2017
Locatie Evenementenzaal
Aanvang 20:00 uur
Eindtijd 22:00 uur