Opvoedingsbommetje

De 'lastige kinderen? Heb jij even geluk' show (reprise)

Omdenken
di 14 mei
20:15

Kinderen zijn een bron van irritatie, frustratie en soms zelfs wanhoop. Tegelijkertijd zijn ze een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur.

Kinderen? Stop met ze op te voeden. Het is vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou-moeten- zijn. Van een probleem een ramp maken. Eén van de grootste tragedies in het leven is om de perfecte ouder te willen zijn. Denk het om. Maak van het probleem een mogelijkheid. Hoe? Simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen‐zijn. Van een gebrek een talent maken. In de woorden van Berthold Gunster: "Lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie en ongestold verlangen; een behoefte die zich op een stuntelige manier uitdrukt." Kinderen grootbrengen slingert ons heen en weer tussen uitersten. Kinderen zijn een bron van irritatie, frustratie en soms zelfs wanhoop. Tegelijkertijd zijn ze een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur.


Zoals bij alle programma's van Omdenken is de voorstelling een mix van theater, lezing en cabaret. Ouders én kinderen zijn welkom, maar ook grootouders, onderwijzers, akela's, jeugdleiders, voetbaltrainers, badmeesters, mentoren, oppassers, gezinsvoogden, pleegouders, kinderrechters, peuterleiders en iedereen die zin heeft in een verfrissende avond om over na te denken, maar vooral om te lachen.

Maar PAS OP! Want voor wie deze voorstelling heeft meegemaakt, zal opvoeden nooit meer zijn als vroeger. Welkom in de explosieve wereld van de opvoeding! Een voorbeeldje? "Kinderen met ADHD hebben een serieus probleem. Al hun leraren zijn saai."