Peter Beets & the New Jazz Orchestra ft. Izaline Calister

Gershwin Celebration
Genieten geblazen
zo 6 mrt '22 15:00
zo 6 mrt '22
15:00

Deze swingende bigband blaast Gershwins muziek nieuw leven in! Je hoort delen uit Porgy and Bess, afgewisseld met songs uit musicals en Rhapsody in Blue. 

Een muzikaal avontuur met verrassend solo- en samenspel en een gezonde, maar vlijmscherpe swing! Onder leiding van Beets en Meutgeert brengt deze sterke bigband de enorme waarde van Gershwins muziek op een originele manier in beeld. Delen uit Porgy and Bess, afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue worden tot leven gebracht. Een eigentijdse uitvoering, die helemaal perfect past bij de stem van wereldster Izaline Calister. Dat wordt genieten geblazen!

Ze werden in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. Met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel. De heren bekronen hun jarenlange vruchtbare samenwerking met een platform voor een nieuwe generatie jazzmusici. 

Deze achttien man en vrouw sterke bigband brengt elk concert een ander thema naar voren. Daarvan worden eigentijdse bewerkingen gemaakt en de veelbelovende musici geven er een eigenzinnige draai aan. 

De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Meer dan tachtig jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht, en in deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld.

Over zangeres Izaline Calister
Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek naar onstuimige overvloed en blijdschap - Wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muzikale spektakel. Haar stem en interpretaties kunnen geen betere voedingsbodem krijgen dan de transparante orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleidingen van Beets.

De stukken van Gershwin krijgen een vorstelijke, maar ook degelijke behandeling met mooie tempowisselingen en klinkende improvisaties. Als pianist staat Peter Beets op eenzame hoogte, als begeleider en solist. Hij heeft een prachtige touche en weet de essentie van de melodie exact te raken

Jazzflits, Sjoerd van Aelst