De stem van anorexia

Emma wil leven

Lisse Knaapen
di 23 apr
20:15

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt nog maar veertig kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. 

Nagesprek
Voor belangstellenden vindt na de voorstelling Emma wil leven een nagesprek plaats. Dit nagesprek wordt geleid door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de achtergrond van de voorstelling. Waarom koos Solo Stories ervoor om de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Voor het vormgeven van dit nagesprek wordt samengewerkt met diverse organisaties op het gebied van eetstoornissen.

In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma's twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle, maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is Emma wil leven een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van LEEF!, PAAZ en Ma.

Integer gedaan, gemaakt met fijnzinnige nuances. Dit schrijnt
Dagblad van het Noorden (*****)