Naar het bekende kinderboek

Oorlogsgeheimen (9+)

Stichting OTO i.s.m. Van Engelenburg Theaterproducties
vr 19 apr
19:00

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.

KinderSnackBuffet
Maak het theaterbezoek met uw (klein)kinderen helemaal compleet. Geniet na de Jeugd & Familie voorstelling met het hele gezin van het KinderSnackBuffet in de foyer. Met frietjes, snacks, groenten, appelmoes en ranja voor € 5,- per persoon. Kies tijdens het (online) boeken van deze voorstelling voor het arrangement KinderSnackBuffet of reserveer via het Informatiepunt, dan kunt u zeker aanschuiven.

Houdt u er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn?

De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen behoort.
Theaterkrant 2012