Het is makkelijker een leeg hoofd te dragen dan een vol

WARhoofd (8+)

Van den Krommenacker Theaterproducties
zo 13 okt '19
16:00

Twee jonge meisjes zijn gevlucht voor de oorlog in hun land. Zwevend tussen hoop en vrees, in afwachting van een beslissing over hun lot, worden ze verzorgd door zuster Gitta. Wanneer ze even alleen zijn, vluchten ze weg in hun verbeelding.

Het is gemakkelijker een leeg hoofd te dragen dan een vol. 

Zuster Gitta wil de twee jonge meisjes helpen om hun traumatische verleden te verwerken. Maar kan dat wel als de toekomst zo onzeker is? Komen de meisjes in aanmerking voor het kinderpardon? Of moeten ze toch terug naar hun eigen land?

Over oorlog en bevrijding
Wanneer ze even alleen zijn, vluchten ze weg in hun verbeelding, in een verhaal over oorlog en bevrijding. Over de rode en de blauwe koning, die al zo lang met elkaar in oorlog zijn, dat niemand meer weet hoe hij is begonnen. Victoria, de dochter van de rode koning, houdt niet van oorlog en ze bedenkt een plan om de oorlog te stoppen. Zal de onrust in het hoofd van de meisjes ook stoppen? Zullen ze zelf ooit ook weer een thuis vinden?

Tekst: Sharon Semeijn-Neelen
Spel: Sharon Semeijn- Neelen, Marieke van der Have
Muziek: blaasensemble o.l.v. Jasper Arts

Dromen en durven dromen
WARhoofd is een fysieke theatrale familievoorstelling over macht en onmacht, oorlog, bevrijding en het kinderpardon. Maar vooral ook over vrijheid, hoop en gerechtigheid. Over kind zijn, dromen en durven dromen.

Van den Krommenacker Theaterproducties
Wat zijn we blij met ons huisgezelschap Van den Krommenacker Theaterproducties, dat staat voor eigenzinnig, toegankelijk kwaliteitstheater dat raakt. De voorstellingen gaan over het leven zelf, over mensen en relaties. De ogenschijnlijke 'gewone' wereld, maar altijd met diepere lagen. Ze worden gespeeld in een kleine setting; 'op-de-huid-theater' genoemd.
Theatermaakster Sofie van de Krommenacker is een bevlogen theaterproducent, -docent en regisseur. Ze zit al meer dan 25 jaar in het vak! In 2017 en 2018 bracht ze vijf supersuccesvolle producties op onze bühne. Dit seizoen komt ze terug, met twee nieuwe voorstellingen waarin wederom een brug geslagen wordt tussen amateur- en professioneel toneel.

Zicht voor kinderen
Hou je er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn? 
KinderSnackBuffet

Maak je theaterbezoek compleet met frietjes, snacks, groenten, appelmoes en ranja. Reserveer je KinderSnackBuffet online!