wo 11 mrt '20 20:15 - 22:15
Saai is het nieuwe spannend

Lenette van Dongen

Paradijskleier
wo 11 mrt '20
20:15 - 22:15
  • wo 11 mrt '20
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,85 Euro per ticket)

 Een hilarisch show van een echte paradijskleier.

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.

OvervloedpassieonvoorwaardelijkeliefdeIKverderhogerbeterdoelenstellendroombaanZIT-ultiemerelatiesOPintensebelevinginzichthechtefamlilieDEwaardevolleBANKvriendschappen-geweldigeMETkinderenidealepartneradembenemendenatuurEENwandelingbergenzeezon-zeilenZAKgezondheidbalansblijeiCHIPSYogadetoxverantwoordkokenENmeditatieperfecte-conditiestiltewarmteplezierVOELvoldoeninggelukMEonvoorwaardelijkeliefdeKNUTovervloed-samenvoldaanbereikperfectie.

Lenette van Dongen is de winnaar van de Poelifinario 2019 met haar voorstelling Paradijskleier. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Lenette sleepte de Poelifinario in de wacht in de categorie entertainment. 


De jury over Paradijskleier:

"We zijn nog geen halve minuut bezig of de hele zaal staat al te dansen. Dat is knap, zeker als je bedenkt dat Lenette van Dongen dan nog geen woord heeft gezegd. Ze kijkt. Ze springt. Ze lacht. Weinig cabaretiers die zo kunnen lezen en schrijven met hun publiek als zij dat kan. Weinig cabaretiers ook die zoveel verschillende generaties aanspreken. Bij Van Dongen komen moeders, dochters en oma’s samen." 

Geen schone schijn, maar echt geluk staat centraal in Paradijskleier, misschien wel de troostrijkste voorstelling uit haar oeuvre.

Theaterkrant