vr 17 jan '20 20:15
Van Anouk tot Annie M.G. Schmidt

Hadewych doet de dames! (try-out)

Hadewych Minis & Matangi Quartet
vr 17 jan '20
20:15

Hadewych zoomt in op het hart en de smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters. Van Anouk tot Annie M.G. Schmidt en van LAKSHMI tot Zangeres zonder Naam.

In de afgelopen 75 jaar bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor zo’n 12.500 liedjes die er toe deden en doen. Hadewych Minis speurt in deze berg muziek naar de liedjes die haar raken, die tijdsbeelden markeerden, naar vergeten liedjes die we allemaal kunnen meezingen en naar liedteksten die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet.

Hits en vergeten parels
Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met een bassist en een drummer, wisselen nostalgie, hits en vergeten parels elkaar af in een aaneenschakeling van gespeelde en gezongen monologen. Hadewych zoomt in op het hart en de smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters. Van Anouk tot Annie M.G. Schmidt en van LAKSHMI tot Zangeres zonder Naam. Op zoek naar haar muzikale vingerafdruk.

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met een bassist en een drummer, wisselen nostalgie, hits en vergeten parels elkaar af.