Samensmelting van muzikale genres

Anneke van Giersbergen & Kamerata Zuid

On tour
zo 1 dec '19
20:15

Een bijzondere show door de prachtige samensmelting van verschillende stijlen. Dit maakt een bijzonder geluid, gebracht door topmuzikanten.

De internationaal bekende Brabantse rock- en metalzangeres Anneke van Giersbergen en het gerenommeerde strijkorkest Kamerata Zuid zorgen dit najaar voor een ongewoon nieuw geluid in de theaters. Een ‘clash-up’ van Anneke’s bekende metal-hits die, begeleidt door strijkers, een klassieke twist krijgen. Maar ook met nieuwe composities die tot stand komen dankzij een unieke samenwerking tussen de zangeres met klassiek componist Anthony Fiumara. Kortom: een samensmelting van twee muzikale genres wat resulteert in een bijzondere show dat een groot publiek zal aanspreken!

Over Anneke van Giersbergen
In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium met metalpioniers The Gathering. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is ze altijd grenzen blijven verkennen. Met haar kraakheldere stem betovert ze zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes als metalheads.

Over Kamerata Zuid
Strijkorkest Kamerata Zuid, o.l.v. dirigent Frank Adams, bestaat uit 20 topmusici en maakt klassieke muziek voor een breed publiek. Hoe? Door verrassende muzikale samenwerkingen aan te gaan met bijvoorbeeld een popband, kamerkoor of metal zangeres. Door deze combinatie van klassieke muziek met muziek van nu ontstaat een eigentijds genre wat een breed publiek aanspreekt. Klassieke muziek uit het museum halen en toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is de missie van Kamerata Zuid.

Over Anthony Fiumara
Als tiener speelde hij in een punkband: drie akkoorden en klaar. Nu is Anthony Fiumara een begenadigd componist van hedendaagse klassieke muziek én de stadscomponist van Tilburg. Ook is hij als hoofddocent compositie verbonden aan de AMPA (voorheen conservatorium) in Tilburg.