Raak verslaafd aan de rijkdom van salsa

Latin Soul & Salsa!

Lucas van Merwijk met band, zangers & dansers
vr 29 nov '19
20:30 - 22:25

Raak verslaafd aan de rijkdom van salsa ritmes. Een show waar je wel van moet gaan bewegen!

Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk, toen nog punkdrummer, vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken. Het liep allemaal anders dan gepland. Hij kwam in contact met de salsa muziek van de in Amsterdam wonende Latino's uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes.

In de donkere en kokende latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans. Een levenslange zoektocht naar de oorsprong bracht hem naar de wijk Spanish Harlem in New York, waar Salsa voor de NY Latino's hetzelfde was als Soul voor de Afro Amerikanen.

In Latin Soul en Salsa! wordt de 100 jarige geschiedenis van deze muziek blootgelegd met een knallende band, drie topzangers en tien innemende en betoverende dansers en danseressen.

De cast

Drie vocalisten bestaande uit Yma America, Gianna Tam en Nando Vanin hebben hun sporen in de latin en soul wereld in Nederland en over de grens ruimschoots verdiend.

De spetterende live salsa band bestaat uit zeven van de beste latin musici in Nederland. Dit zijn Lucas van Merwijk, Oscar Cordero, Ilja Reijngoud, Juan Viloria, Abel Marcel, Samuel Ruiz. De tien dansers zijn professionele internationaal bekroonde salsa experts onder leiding van topdansers Rianne Foekema en Miguel Arduin.