Brug tussen klassiek en urban

Marching & Breakin'

Dominique Vleeshouwers, Emil Kuyumcuyan, The Ruggeds e.a.
wo 18 sep '19
20:15

Geniet van het beste van twee werelden: klassieke muziek en urban straatcultuur. Een gave samenwerking tussen slagwerkvirtuozen, een blaasorkest en topdansers.

Na het doorslaande succes van deze voorstelling als opening van TROMP 2018 gaat Marching & Breakin’  in september 2019 op tour door Noord-Brabant!

Een avond die de brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur slaat. In Marching & Breakin’ werken de Nederlandse en Turkse slagwerkvirtuozen Dominique Vleeshouwers en Emil Kuyumcuyan samen met de wereldwijd vermaarde Eindhovense breakdance crew The Ruggeds en Harmonie St. Michaël van Thorn, winnaar van het Europees Kampioenschap voor blaasorkesten. Samen maken ze breakdance tot ballet, toveren ze een traditionele Nederlandse harmonie om tot een hiphoporkest en laten ze intieme slagwerkklanken evolueren tot energieke beats.

Over Dominique
Dominique Vleeshouwers won de eerste prijs, persprijs en publieksprijs in TROMP 2014, studeerde cum laude af en won de AHK Eindwerkprijs. Hij soleerde o.a. met Asko|Schönberg en het Nederlands Kamerorkest en speelde met het Nederlands Blazers Ensemble en het Moscow Contemporary Music Ensemble. Hij kreeg een carte blanche in de kleine zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam en speelde hij met dj Patrice Bäumel in het Amsterdam Dance Event 2013 in een uitverkocht Concertgebouw. Dominique was docent aan de Hochschule für Musik in Detmold en aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam in het team van Percussion Friends. Hij gaf masterclasses op vele grote conservatoria in de wereld.

Over Emil Kuyumcuyan

Emil Kuyumcuyan zegevierde in 2016 als eersteprijswinnaar van het TROMP Concours. Na studies in Istanboel, Stuttgart en Lyon ontwikkelde Emil zich op vele terreinen: improvisatie, compositie, dans, jazz, nieuwe muziek, muziektheater. Hij was te horen op festivals als Musica Strasbourg, Donaueschingen, Musical Olympus (St. Petersburg) en de Biënnale van Venetië, en speelde met Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag en het Stuttgart Percussion Ensemble. Met zijn trio won hij prijzen in de International Percussion Competition Luxembourg en de Stockholm Music Competition.

Over The Ruggeds

Sinds 2005 reizen Niek Traa, Sjoerd “Stepper” Poldermans, Leelou Demierre, “Skychief” Dey, Roy Overdijk en Jessy Kemper de wereld rond om te battlen, op te treden en les te geven. Hun thuisbasis is in Eindhoven. De eerste wereldtitel viel The Ruggeds ten deel in 2014 tijdens de Bboy kampioenschappen. Ook was de crew te zien in het populaire Amerikaanse tv- programma World of Dance en dansten ze eerder in een videoclip van Justin Bieber. The Ruggeds scoorden hoog bij een aantal van de grootste en meest prestigieuze toernooien ter wereld, zoals Battle Of The Year (tweede plaats in 2013), Silverback Open, Freestyle Session en R16. The Ruggeds staan bekend om hun unieke individuele stijlen, muzikaliteit en acrobatische routines.

Over Harmonie St. Michaël van Thorn

Sinds de oprichting in 1863 heeft Harmonie St. Michaël van Thorn zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met internationale faam. Het orkest was onder andere jarenlang vaste gast in de concertserie ́Symfonische blaasmuziek ́ van de KRO-radio in de grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Harmonie St. Michaël werkte op uitnodiging van Opera Studio Amsterdam ook een aantal jaren mee aan een jaarlijkse concertserie met jong zangtalent. Sinds 1998 is het orkest jaarlijks te gast in de Concertzaal Tilburg in de serie Verrassende Ontmoetingen en verzorgt het orkest het slotconcert van het Grachtenfestival Amsterdam en het Grachtenfestival aan de Maas in Thorn. Harmonie St. Michael van Thorn won afgelopen jaar o.l.v. chef-dirigent Ivan Meylemans de Europese titel voor harmonieorkesten tijdens het ECWO 2018 in Brussel.

Entreeprijzen:

Volwassen €20,- (excl. €1,85 ticketkosten per ticket)
T/m 12 jaar €15,- (excl. €1,85 ticketkosten per ticket)

Houd je er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn?


 

Het breakdancetheater van The Ruggeds is iets om voor op de banken te gaan staan. Bezoekers joelen en adoreren schaamteloos! Het is duidelijk: ook al zijn er nog vele andere dingen te zien op de Utrechtste parade, de Ruggeds zijn het onbetwistbare hoogtepunt

De Volkskrant (****)