za 25 apr '20 20:15 - 22:05
Als er niets meer rest dan vluchten…

Vietnam

David van den Tempel, Robin van den Heuvel e.a.
za 25 apr '20
20:15 - 22:05
  • za 25 apr '20
    20:15 - 22:05
    Theaterzaal
    Geannuleerd, nieuwe datum volgt
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,85 Euro per ticket)

Deze voorstelling is geannuleerd vanwege de maatregelen m.b.t. het Coronavirus. Klik hier voor meer informatie. Markant Uden bekijkt momenteel of het mogelijk is om voorstellingen te verplaatsen, zodra hierover meer bekend is, lees je dat op deze pagina.

--

Prachtige reconstructie van een ijzingwekkende en tegelijkertijd hoopgevende geschiedenis, over de zware tocht van Vietnamese vluchtelingen naar de vrijheid. 

Tien jaar nadat de Amerikanen wegtrokken uit Vietnam besloot de vader van Minh Vu een boot te bouwen. Het leven in het communistische land was ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering waren de praktijk van alledag. Op een dag besloot hij te gaan. Hij, zijn vrouw en hun negen kinderen, waarvan de jongste nog een baby’tje was...

Dagenlang trokken ze door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Daar zagen ze in het water lijken drijven... van mensen die vóór hen geprobeerd hadden te vluchten, maar die het niet hadden gered. In de straten werden de lichamen opgestapeld. Toch liet de vader de moed niet zakken en zo trok het gezin de zee op. Dagenlang, zonder al te veel water, met veel te weinig voedsel, dobberden ze rond op zee totdat een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier kreeg. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had géén bootvluchtelingen mee te nemen...

Vietnam
is een theatrale en muzikale bewerking van het boek Vietnam Uitgevlucht, dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis, samengesteld uit de verhalen die hij optekende van zijn vader, zijn broers en zussen en zelfs van de Hollandse bemanning aan boord van het koopvaardijschip.

Cookiemelder
We ontkomen er niet aan, ook wij doen aan cookies. Wij gebruiken ze om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. We gaan ervan uit dat je dit goed vindt.
Meer informatie