wo 4 mrt '20 20:15 - 22:50
Bizets exotische opera

De Parelvissers

De Staatsopera van Tatarstan
wo 4 mrt '20
20:15 - 22:50
  • wo 4 mrt '20
    20:15 - 22:50
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,85 Euro per ticket)

Een adembenemende avond met topsolisten, het grote orkest en de prachtige decors en kostuums.

In het exotische meesterwerk van Bizet, met het wereldberoemde duet, vinden twee vrienden, Zurga en Nadir, elkaar na jaren terug. Maar hun hernieuwde vriendschap wordt bedreigd als ze verliefd worden op dezelfde vrouw.

In de jaren 30 van de vorige eeuw was Les Pêcheurs de Perles een vast onderdeel van de programmering van theater Carré en zat de hele Jordaan steevast op het schellinkje. De typisch Jordanese muziek van zangers als Willy Alberti lijkt rechtstreeks uit de lyrische muziek van Bizets Parelvissers te zijn ontsproten.
De Parelvissers speelt zich af in Ceylon, maar Bizet roept met zijn prachtige melodieën eerder een droomwereld op, waar (maagdelijke) priesteressen toezicht houden en (menselijke) passies schokgolven veroorzaken.

Voor het grote publiek is De Parelvissers vooral bekend vanwege het prachtige duet Au fond du temple saint, maar ook de aria van Nadir in de eerste acte, Je crois entendre encore, is een publiekslieveling.

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van deze klassieker. Het gezelschap is al ruim 25 jaar een graag geziene gast in de Nederlandse theaters met de mooiste operaklassiekers. Geniet van de topsolisten, het grote orkest en de prachtige decors en kostuums die dit Oosterse sprookje tot een onvergetelijke operabelevenis maken.

De Parelvissers
wordt Frans gezongen met Nederlandse boventiteling.

OPERA PASSE PARTOUT

Bezoek ook de operette
Il Trovatore op 16|10 en betaal € 55,00 (i.p.v.
€ 76,00)

* Exclusief € 1,85 ticketkosten per ticket.
* Niet geldig i.c.m. andere acties of op reeds gekochte tickets.
* Tickets uit deze Passe Partout kunnen niet geretourneerd worden.

… een ideale Leïla … met allure en raffinement, vocaal beheerst, verfijnd en stilistisch helemaal juist

Dagblad van het Noorden