wo 18 dec '19 20:30 - 22:10
Concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen

Francis van Broekhuizen

Bij twijfel hard zingen
wo 18 dec '19
20:30 - 22:10

Francis raakt je met haar muziek tot diep in de ziel. Dit doet ze met een lach en een traan, maar allemaal op indrukwekkende wijze.

Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zang heeft in haar persoonlijke leven een heel belangrijke rol gespeeld, en ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon.

Vanuit die bevlogenheid komt Francis nu met haar eigen theaterrecital onder de veelzeggende titel Bij twijfel hard zingen. De voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis neemt haar publiek mee op reis, zingt haar favoriete aria’s en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt. Ze stamt uit een familie waarin men zich al generaties lang met muziek bezighoudt. Zelf merkte Francis dat er in moeilijke bepalende fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.

Tijdens het concert wordt Francis van Broekhuizen ondersteunt door Gregor Bak op piano.

Over Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen is een van de best ingevoerde en technisch begaafdste zangeressen van Nederland, en daarnaast is ze in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans.

Een avond met mooie muziek gespeeld door Gregor Bak en een onwijs leuke vrouw die ons echt geraakt heeft.

I Love theater *****