Meet the Orchestra II

Orkest Koninklijke Luchtmacht
za 19 nov '22 20:15
za 19 nov '22
20:15
  • za 19 nov '22
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht behoeft eigenlijk geen introductie maar voor wie meer wil weten; in deze speciaal gemaakte voorstelling, ‘Meet The Orchestra II’, worden persoonlijke verhalen, foto’s en filmbeelden van de orkestleden verweven in het grote verhaal van de Koninklijke Luchtmacht. Het werk van de musici voor het Orkest Koninklijke Luchtmacht maken zo op indrukwekkende wijze onderdeel uit van het concert.

En dat mag, want het Orkest Koninklijke Luchtmacht viert zelf ook een feestje, het gezelschap bestaat zeventig jaar. Kort na de Tweede Wereldoorlog werd een muziekkorps opgericht waarvan de leden oorlogsvrijwilligers waren. Door de vele werkzaamheden kreeg dit vrijwilligerskorps in 1950 de ministeriële goedkeuring om een groter beroepsorkest te worden. Al in 1955 prees Het Vrije Volk de vooruitstrevendheid van het orkest die past bij 'het modernste wapen: de luchtmacht'.

Sinds de jaren '90 profileert het gezelschap zich als orkest voor lichte muziek. Van 1995 tot 2008 boekte het orkest grote publiekssuccessen met theatertours door het hele land. Voor het eerst verzorgde een militair orkest spectaculaire theaterproducties. Door het succes van haar modernere repertoire voegden de musici steeds meer populaire liedjes en improvisaties toe aan de programmering. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een formatie voor pop, jazz en fusion met 48 conservatoriumgeschoolde musici in uniform.

In ‘Meet The Orchestra’ werkt het orkest samen met zangeres Nyjolene Grey. Beleef de unieke kans om dit toporkest van de Koninklijke Luchtmacht te horen en te zien met hun eigentijdse sound en met het spectaculaire licht en decor.

Ben je ook benieuwd naar dit feestje? Kom kijken en luisteren!

Onderdeel van:
Seizoen 22|23