Sofia Vasheruk & Hanneke Rouw

Europa tour
Geniet van het samenspel
zo 5 feb '23 14:30
zo 5 feb '23
14:30
  • zo 5 feb '23
    14:30
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk schitteren met Brahms en Grieg op de cello en de piano. Geniet van het klassieke samenspel gebaseerd op de Cello Sonata van twee toonaangevende muzikanten.

Brahms, Cello sonata No. 1, Op. 38 in E minor 
Allegro non troppo 
Allegretto quasi Menuetto 
Allegro 

Grieg, Cello sonata, Op. 36 in A minor 
Allegro agitato 
Andante molto tranquillo 
Allegro 

Over Hanneke Rouw
Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Sofia Vasheruk
De Moskouse Sofia Vasheruk (1988) begon haar pianostudies in haar vierde levensjaar. Na een half jaar werd ze toegelaten tot de pianoklas van prof. Ada Traub aan de Speciale Gnessin Muziekschool voor begaafde kinderen. In 2000 won zij een speciale prijs bij de N. Rubinstein Piano Competition in Moskou en in 2003 zette zij haar studie voort aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. Tijdens haar studie heeft Sofia deelgenomen aan de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede (Nederland) waar ze een derde prijs won. Zij was ook één van de winnaars tijdens het National concours/festival ‘Romantic Music for Young Musicians’ in Moskou in maart 2007. In 2007 heeft Sofia haar studie aan het Chopin College met cum laude diploma afgerond en werd ze uitgenodigd om verder te studeren in Nederland. Sinds september 2007 studeert zij aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede bij M. Markov.

In 2009 speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam. In hetzelfde jaar won Sofia de eerste prijs tijdens ‘Rhodes International Music Festival Competition’ in Griekenland. In 2010 werd zij toegelaten tot Koningin Elizabeth wedstrijd in Brussel en bereikte daar de halve finale. In dezelfde maand heeft zij 2de prijs en Presse prijs gewonnen tijdens het National Competition “Coffee bij de Piano” in Den Bosch. Enkele maanden later won zij de eerste prijs van “4. International André Dumortier Competition” in België.  Ook won ze daar een speciale prijs voor de beste vertolking van verplicht werk “Espaces oniriques II” van Jean-Pierre Deleuze, speciaal gecomponeerd voor dit concours.