De liefhebber weet waarom je deze show niet mag missen

Begijn Le Bleu

Toch Bedankt
za 7 dec '19
20:15

Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? Begijn is niet te vangen, maar de liefhebber weet waarom je deze show niet mag missen. Eens in de paar jaar is paradijsvogel Begijn Le Bleu op de Nederlandse podia te zien en daar verheugen velen zich op.

Ooit won hij Cameretten, hij werd bekend door zijn rol in de Vlaamse TV-show Foute Vrienden - met als hoogtepunt zijn onverwachte So You Think You Can Dance-auditie, en speelt in Vlaamse theaters moeiteloos grote zalen plat.

Grappig & relativerend
In zijn nieuwe show Toch Bedankt komt Begijn tot de conclusie dat hij de wereld niet kan redden. Daarom begint Begijn maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk veel humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend.

Elastische mimiek

De pers over deze voorstelling en Begijn Le Bleu:

"Een beschaafde jongen. Een foute vriend. Een onverwacht dansfenomeen. Begijn is een man met vele gezichten die zich kameleongewijs aanpast aan zijn omgeving of de vorm aanneemt van een van zijn typetjes. Zijn spel balanceert op het randje van cabaret en comedy." - De Morgen

Onderdeel van:
Cabaretpakket

Het is vooral hoe Le Bleu het zegt. Met zijn elastische mimiek kan hij elk woord of iedere zin een extra, vaak pseudo-sensuele dimensie geven.

De Standaard