Toneelthriller van bestsellerauteur Daniel Kehlmann

Een heilige avond

Stichting Tweeheid
do 28 nov '19
20:15

Een bloedstollend spannende toneelthriller die niet actueler kan! Zet je schrap in je theaterstoel.

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

Internationale bestsellerauteur

Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale
bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu.

Uit de Duitse pers:

  • In geniaal proza zet Kehlmann een Kafka-achtig stuk over de controlestaat neer.
  • IJzersterk stuk dat niet actueler kon zijn.
  • Well-made play toont niet alleen het dilemma, maar stelt ook heel genuanceerd de juiste vragen.

Toneelthriller over mogelijke bomaanslag.
Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Hellegers zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Het dilemma ‘veiligheid versus privacy’ zal daarbij -net als in het toneelstuk- zeker aan de orde komen.

Actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn

I Love theater (****)