Richard III (10+)

Goedemorgen Theaterproducties
De Grootste Slechterik Aller Tijden
vr 21 okt '22 19:30
vr 21 okt '22
19:30
  • vr 21 okt '22
    19:30
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Shakespeare, de beroemdste schrijver óóit. Hij schrijft een stuk over Richard III! Alleen... Richard vindt het fake news. Woorden kunnen pijn doen, taal is gevaarlijk! Deze voorstelling doet Shakespeare eer aan en laat een jong publiek een frisse, snelle ‘Richard III’ (10+) ontdekken. Interessant jeugdtheater over cancelcultuur, beeldvorming en manipulatie! 

Eer aan Shakespeare
De beroemdste schrijver óóit schreef een stuk over jou! Leuk hoor, alleen ben je het absoluut niet eens met de inhoud. Dat overkomt Richard III. Hij kan er maar niet over uit hoe hij wordt neergezet in het befaamde toneelstuk van Shakespeare. 'Dit is belachelijk! Kijk nou wat hier staat: Richard III was de grootste slechterik aller tijden.' Mijn moeder draait zich om in haar graf. Als dat waar was, dan zou ze me toch niet haar hele leven lang 'haar snoesje' hebben genoemd? Nepnieuws, dat is het! Waar is die vent, die zogenaamde grootste schríjver aller tijden, die, die Shakespeare. Hij mag dit eens even lekker komen uitleggen!

Fake nieuws
In deze snelle bewerking van ‘Richard III’ (10+) vol verraad om de kroon in handen te krijgen zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin. Na Romeo & Julia is dit de tweede voorstelling van Goedemorgen Theaterproducties die Shakespeare eer aan doet, maar met een frisse blik een jong publiek het verhaal laat ontdekken. Fake news: wie of wat kun je geloven?

Goedemorgen Theaterproducties
Verhalen die een historische of maatschappelijke impact hebben zijn voor Goedemorgen Theaterproducties een uitgangspunt om relevant te zijn. Met klassieke toneeltitels voor jongeren, het publiek van nu én de toekomst, willen zij het theaterlandschap op toegankelijke wijze verbreden.

Houd je er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn?