Peter Pannekoek

DNA
Nederlands cabaret van de bovenste plank
za 15 okt '22 20:15
za 15 okt '22
20:15

Afkomst, identiteit, cultuur, geschiedenis, bloed, stamboom, familie, opvoeding, biologie, dieren, afwijking, mutaties, genen, instinct, replica, machines, mensen. DNA. Een voorstelling over wat je achterlaat. Kun je het verleden loslaten om jezelf een toekomst geven?

Peter Pannekoek is razendsnel één van de populairste cabaretiers van Nederland geworden. Eerder won Peter met zijn programma Later was alles beter de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker. Parool noemde dit programma een reuzensprong richting de top. En volgens Algemeen Dagblad was dit zelfs het beste wat het Nederlandse cabaret te bieden heeft. 

Naast het theater is Peter ook regelmatig te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast op Comedy Central. Zijn Oudejaarsconference 2021 werd alom bejubeld door zowel kijkers als recensenten. Met een weergaloos decor wist hij op indrukwekkende wijze met veel humor, maar zonder genade het hedendaagse Nederland de maat te nemen. NRC vond het “een grandioze recapitulatie van ons tweede coronajaar”, de Volkskrant roemde zijn “aanstekelijke gretigheid en energie waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast”, het Algemeen Dagblad schreef “Koning van het omdenken zit stevig op zijn op Oudejaarstroon” en met ‘pauperkabouter' introduceerde hij een nieuw landelijk begrip.

Zijn vorige tournee was binnen no-time uitverkocht, dus wees er snel bij!