Nacht in Uden

Het Zuidelijk Toneel en Firma Ducks
Ode aan de ontmoeting
do 30 jun '22 - vr 1 jul '22
do 30 jun '22
-
vr 1 jul '22

Een speelse, aangrijpende en intieme voorstelling, waarin muziek, absurdistisch getinte teksten en de speels-dansante lichaamstaal van de performers in hun aangrijpende taferelen de magie en humor van de toeschouwer prikkelen.

Joy, Simone, Marieke en Ton uit Uden stonden nog nooit op het podium. Elke avond spelen twee van hen samen met drie professionele acteurs deze gloednieuwe voorstelling van Het Zuidelijk Toneel en &Brakema Producties. Zij nemen het publiek mee op een theatrale reis langs opvallende mensen uit Uden en de rest van Nederland.

Zoals Rik, de hoogbegaafde jongen met de beste cijfers die toch altijd tekortschiet, of Max, de dakloze clown die door het leven gehard is en naarstig op zoek is naar een moment van tederheid en Ida die elke dag naar haar zieke man in het tehuis fietst om voor hem te zorgen en zelfs zijn begrafenisspeech al in orde heeft.

Het resultaat is een speelse, aangrijpende en intieme voorstelling. Uit wat je hoort en ziet komen portretten tevoorschijn van mensen die je nog nooit hebt ontmoet, en die je toch denkt te herkennen.

Liliane Brakema laat in deze voorstelling het mooie in de mens zien. Ook al zijn we soms eenzaam, de hunkering naar elkaar overwint.

Piet Menu

In verband met de beleving van de voorstelling, is de voorstelling verplaatst naar de Theaterzaal. De zaal zal ongeplaceerd worden gevuld. Bezoekers zijn hierover geïnformeerd.