za 7 nov '20 21:30 en 21:30
The day that shocked America!

The War of the Worlds

René van Kooten, Robin van den Heuvel, Gerrie van der Klei e.a.
za 7 nov '20
21:30 en 21:30

Maak je klaar voor een indrukwekkende reconstructie van die belangrijke dag in oktober 1938. Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog… maar dan vanuit een hele andere invalshoek!

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Een invasie vanuit Mars brengt de hele planeet in rep en roer. Ook in de VS breekt de paniek los: mensen slaan op de vlucht, springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit allemaal een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich The Mercury Theatre noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare’s Othello en MacBeth. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen. Orson Welles’ The War Of The Worlds is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Cast
René van Kooten - Orson Welles
Gerrie van der Klei - Rita Hayworth 
Robin van den Heuvel - Agnes Moorehead
Abel Leemans - Joseph Cotton
Marlijn van der Veen - Dorothy Comingore

Credits
Regie en script: Dick van den Heuvel, muziek: Jeroen Sleyfer, beeld: Coen van der Hoeven

 

Onderdeel van:
Theaterzaal
Cookiemelder
We ontkomen er niet aan, ook wij doen aan cookies. Wij gebruiken ze om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. We gaan ervan uit dat je dit goed vindt.
Meer informatie