vr 11 sep '20 19:30 en 19:30
Prachtige kleuring van stemmen

Shirma Rouse & Dri3man

Shirma Rouse & Dri3man
vr 11 sep '20
19:30 en 19:30

Dri3man en Shirma zetten een muzikale reis neer van de jaren 70 (WestCoast) tot hedendaagse muziek waarin je wordt meegenomen door de prachtige kleuring van stemmen en het uitzonderlijke muzikale niveau.

Dri3man bestaat uit de vrienden Ferry van Leeuwen, Nick Bult en Lodewijk van Gorp. Bij toeval ontdekten zij dat hun drie stemmen, wanneer zij samenzingen, buitengewoon goed bij elkaar ‘kleuren’. Zichzelf begeleidend op gitaar, piano en saxofoon brengt Dri3man West Coast-gerelateerde nummers uit de jaren 70 en 80 (Eagles, Jackson Browne, the Monkees, Doobie Brothers), waarbij ze afwisselend de leadzang op zich nemen.  

De mannen kennen een lange samenwerking in samenzang voor vele artiesten (waaronder Marco Borsato, Gordon, René Froger, Jan Smit, Metropole Orkest), zowel live als op de albums.

Shirma Rouse
Shirma's rijke, krachtige en soulvolle stem maakt haar een van de populairste zangers van Nederland. Na haar optreden in The Voice maakte ze een sprong naar het volgende niveau van haar carrière.

Haar muzikale reis begon als achtergrondzang voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Anouk vertegenwoordigde Nederland in 2013 op het Eurovisie Songfestival en Shirma Rouse werd door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste achtergrondzang.

Shirma heeft vier albums uitgebracht en haar derde album, Shout It Out Loud, werd in 2015 bekroond met de Edison Jazzism Audience Award

In 2017 en 2018 eerde Shirma Rouse de 75ste verjaardag van Aretha Franklin met The Queen of Soul Celebration Tour, een reeks concerten in Nederland en van Shirma's zelfgeschreven gezongen theatershow Shirma zingt Aretha.

In maart 2017 bracht Shirma Rouse haar langverwachte 4e studioalbum uit, Soul Serenade, een hartverwarmend eerbetoon aan de liefde met nieuw geschreven nummers, een duet met de Amerikaanse soulgevoel Ryan Shaw, klassieke nummers als Imagine en Let it be zijn opnieuw gearrangeerd.

In augustus 2018 overleed Aretha Franklin plotseling. Shirma werd door RTL Late Night gevraagd om naar Detroit te gaan om de begrafenis bij te wonen, een zeer emotioneel en speciaal verzoek. Hier besloot ze de Queen of Soul nog een keer te eren met een reeks akoestische concerten; een eerbetoon! 

Veillig genieten
Wij kijken er enorm naar uit je te mogen ontvangen. Natuurlijk doen wij er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. We houden rekening met de 1,5 meter richtlijnen en alle andere adviezen van het RIVM. Op deze webpagina lees je alles over de veiligheidsmaatregelen die Markant Uden neemt.

Benieuwd naar de rest van onze Zinderende Zomer?
Klik hier om het volledige zomerprogramma te bekijken.

 

Cookiemelder
We ontkomen er niet aan, ook wij doen aan cookies. Wij gebruiken ze om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. We gaan ervan uit dat je dit goed vindt.
Meer informatie