zo 6 sep '20 20:00 - 21:40
Een ‘Must See’ voor de liefhebber…

Michael Prins

Concert
zo 6 sep '20
20:00 - 21:40
  • zo 6 sep '20
    20:00 - 21:40
    Evenementenzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,85 Euro per ticket)

Michael Prins is sinds 2013 een gevestigde naam in de Nederlandse muziek scene en brak door met de hitsingle Close To You, afkomstig van zijn debuutalbum Rivertown Fairytales.

Tezamen met producer Reyn Ouwehand werkte hij vervolgens gestaag door aan zijn tweede studioalbum A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours, met daarop de succesvolle singles Lost In Your Love en Fear Not, een duet met Carice van Houten.

Wat bij Michael typeert zijn de teksten. Regelmatig schrijnend en vol van ironie. Beschouwend over wanhoop, oprechtheid, macht en onvermijdelijke valse beloftes.

Wat verschilt in de albums is de muzikale omlijsting. Waar Rivertown Fairytales nagenoeg solo is, vormen lyrische piano ballads met grootse arrangementen voorzien van strijkers en blazers de basis voor het tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours. Zijn laatste studioalbum It’s Murder, Guilty of Killing Sweet Emotion, afkomstig uit oktober 2017, is een typische bandplaat.

Op zijn nieuw aankomende album – release najaar 2020 - werkt Michael o.a. samen singer-songrwriter Douwe Bob. Het is dit nieuwe werk, aangevuld met uiteraard de bekende liedjes en de hitsingles, die Prins tijdens zijn komende concerten ten gehorezal brengen. Wat bij Michael typeert zijn de teksten. Regelmatig schrijnend en vol van ironie. Beschouwend over wanhoop, oprechtheid, macht en onvermijdelijke valse beloftes. Wat verschilt is de muzikale omlijsting.

Hiermee staat Michael Prins te allen tijde voor de typerende song-writing die we van hem zijn gewend, maar steeds in een andere muzikale vorm. Op deze manier weet hij zowel op zijn albums als tijdens zijn voorstellingen te blijven boeien. De stijl van zijn performance laat zien dat Prins kiest voor echtheid en authenticiteit op het podium.

Een ‘Must See’ voor de liefhebber…

Veillig genieten
Wij kijken er enorm naar uit je te mogen ontvangen. Natuurlijk doen wij er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. We houden rekening met de 1,5 meter richtlijnen en alle andere adviezen van het RIVM. Op deze webpagina lees je alles over de veiligheidsmaatregelen die Markant Uden neemt.

Benieuwd naar de rest van onze Zinderende Zomer?
Klik hier om het volledige zomerprogramma te bekijken.

Cookiemelder
We ontkomen er niet aan, ook wij doen aan cookies. Wij gebruiken ze om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. We gaan ervan uit dat je dit goed vindt.
Meer informatie