Gevoelige snaar

Dit is mijn leven

Henk Bernard
zo 26 mei '19
20:15

In 2019 gaat de populaire volkszanger Henk Bernard de theaters in met zijn show Dit Is Mijn Leven. Hierbij krijgen de bezoekers een kijkje in het veelbewogen leven van Henk. Dit alles onder begeleiding van een live band waarbij de grootste hits voorbij komen en muziek waarbij de zanger een bijzondere herinnering en verhaal heeft.

Biografie Henk Bernard
Op 16-jarige leeftijd koopt Henk een soundmixer, waar hij urenlang van kon genieten. Het liefst luisterde hij naar nummers met daarin een verhaal, oftewel het zogenoemde levenslied. Hazes was daarin uiteraard één van zijn favorieten. Op feestjes van familieleden en vrienden zong Henk met regelmaat een aantal nummers en wist bij de mensen altijd een gevoelige snaar te raken. Na een aantal jaren op deze tour bezig te zijn geweest, reageerden vele mensen enthousiast en vroegen aan Henk waarom hij niet iets in de muziekwereld ging doen. Henk wist al direct wat hij wilde. Een lied maken met daarin een verhaal dat mensen aanspreekt.

September 2007 was het dan zover en ontstond de singel Wat is voor mij een dag. Vervolgens werd ook de naam Henk Bernard gevestigd, welke is vernoemd naar zijn vader Bernard die op jonge leeftijd gestorven is.
In december 2009 brengt hij met veel trots zijn eerste album Geniet uit. Het tweede album Gewoon echt ontstaan en een derde album Met gevoel. Dit laatste album is uitgebracht onder platenmaatschappij NRGY. Diverse singles hebben een mooie top 100 notering gekregen en ook de laatste 2 albums zijn goed in de top 100 ontvangen. Het laatste album is zelfs op nummer 8 in de top 100 binnen gekomen.
Henk Bernard is in 2013 zelfs verkozen tot het ‘grootste talent van 2013’ en heeft tijdens de BUMA nl award uitreiking een mooie award in ontvangst mogen nemen. In de zomer van 2014 heeft hij een ‘best of’ album uitgebracht met zijn mooiste liedjes van de afgelopen jaren. Eind 2015 heeft Henk een spetterende show weggegeven in de Brabanthallen in Den Bosch met gastoptredens van niemand minder dan Anita Meyer & Frans Bauer! In 2016 werd Henk genomineerd voor de Edison Pop Award. Hij heeft dan wel niet gewonnen maar 'het was een prachtige ervaring en meedoen is belangrijker dan winnen', aldus Henk Bernard.