vr 31 jul '20 21:30 - 23:45
Muziek uit de early seventies

The Glamrocks

The Glamrocks
vr 31 jul '20
21:30 - 23:45
  • vr 31 jul '20
    21:30 - 23:45
    Evenementenzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,85 Euro per ticket)

Toni Peroni (drums o.a. Het Goede Doel) en zanger Marcel Vandenberg leren elkaar kennen op een festival in Utrecht waar ze ieder met hun eigen band optreden. Jaren vooraf roept een bevriende café-eigenaar al tegen ieder afzonderlijk dat ze elkaar zeker moeten ontmoeten... 'Jullie zijn alle twee even hyper en gek'. De klik is er meteen, na de nodige biertjes en het uitwisselen van de telefoonnummers gaat ieder zijn weg, onder het motto: als iemand een leuk idee heeft voor een muzikaal project, laat maar weten...

.... twee dagen later. Marcel neemt contact op met een idee. Er wordt afgesproken in het Utrechtse café Kanaalzicht. Dan ontstaat het idee om een ‘echte’ glamrock band te beginnen, dus de early seventies... Sweet, Slade, David Bowie, Gary Glitter, Alice Cooper, Mud, T-Rex, Mott The Hoople etc.

Na intensief overleg wordt hun ‘droombezetting’ een feit. Johnny Dooms (o.a. 12 jaar bassist in Powerplay) wordt benaderd, hij ziet het meteen zitten en zegt volmondig ‘JA’ en (heel belangrijk): hij is ook een geweldige zanger!

Robin ‘Boy Wonder’ van Vliet neemt de keyboards voor zijn rekening en verzorgt ook backing vocals. Deze multi-instrumentalist (o.a. gitaar, bas) schrijft eigen materiaal en is bekend van Anouk, Slagerij van Kampen en studio sessies met Racoon.

Dan natuurlijk een gitarist, daar was de keuze niet zo moeilijk: Alfred Vanderlinden is de belichaming van het hele Glamrock-concept, hij ís namelijk Glamrock. Aardig wat ‘vlieguren’ gemaakt bij de befaamde Bintangs en de Big Bam Boom band.

Veillig genieten
Wij kijken er enorm naar uit je te mogen ontvangen. Natuurlijk doen wij er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. We houden rekening met de 1,5 meter richtlijnen en alle andere adviezen van het RIVM.  Op deze webpagina lees je alles over de veiligheidsmaatregelen die Markant Uden neemt.

Benieuwd naar de rest van onze Zinderende Zomer?
Klik hier om het volledige zomerprogramma te bekijken.

Zaal open: 20.45 uur
Aanvang: 21.30 uur

Cookiemelder
We ontkomen er niet aan, ook wij doen aan cookies. Wij gebruiken ze om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van je online gedrag. We gaan ervan uit dat je dit goed vindt.
Meer informatie