Over rouw en overleven

Waakhondje (6+)

Noortje Claassen, Erwin Dekker e.a.
wo 22 mei '19
14:30

'Heel soms denk ik: hij staat naast mijn bed. Ik weet ook wel dat als ik mijn ogen open doe, dat hij dan weg is. Dat hij er misschien zelfs nooit geweest is. En dan denk ik: ik hou mijn ogen nog even dicht.'

Deze voorstelling is ook te zien op 19 mei om 13.30 en 16.00 uur.

Twee zusjes voeden zichzelf op want hun moeder ligt in bed en hun vader is dood. Ze zorgen zo goed mogelijk voor haar. Ze vouwen keurig de was, kiezen haar kleren en houden de voordeur veilig dicht. Alles om te voorkomen dat ze weer in huilen uitbarst. Totdat Wolf op een dag voor hun deur staat. De nieuwsgierige buurjongen wil antwoord op zeven vragen voor zijn spreekbeurt over de dood. Wanneer moeder ontdekt dat de jongen heerlijk ruikt naar buiten en in kleur over hun vader kan dromen, geven de zusjes zich gewonnen. Pas dan durven zij weer kind te zijn en is iedereen toe aan de laatste vraag: wat missen jullie het meest van jullie vader?

Een ontwapenende, grappige voorstelling over verdriet en troost uit onverwachte hoek, een hartverwarmende pleister op de zere plek die verdriet heet.

Van den Krommenacker Theaterproducties
Wat zijn we blij met ons huisgezelschap Van den Krommenacker Theaterproducties, dat staat voor eigenzinnig, toegankelijk kwaliteitstheater dat raakt. De voorstellingen gaan over het leven zelf, over mensen en relaties. De ogenschijnlijke 'gewone' wereld, maar altijd met diepere lagen. Ze worden gespeeld in een kleine setting; 'op-de-huid-theater' genoemd.

Theatermaakster Sofie van de Krommenacker is een bevlogen theaterproducent, -docent en regisseur. Ze zit al meer dan 25 jaar in het vak! In 2017 bracht ze al drie supersuccesvolle producties op onze bühne.
 

KinderSnackBuffet

Maak je theaterbezoek nog leuker met frietjes, snacks, groenten, appelmoes en ranja. Reserveer je KinderSnackBuffet online!