Het Euregio Jeugdorkest

Mahlers Titanen onder leiding van Hans Casteleyn
Schilderachtig, indrukwekkend en meeslepend
zo 16 okt '22 14:30
zo 16 okt '22
14:30
  • zo 16 okt '22
    14:30
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,85 Euro per ticket)

Het Eugenio Jeugdorkest presenteert Mahlers Titanen onder leiding van Hans Casteleyn. Laat je meeslepen met dit klassieke spektakel!

Na de succesvolle uitvoeringen van Mahlers tweede en vijfde symfonie, presenteert Het Eugenio Jeugdorkest nu zijn eerste symfonie: Titan. Een gedurfde compositie die de jonge talenten vol overgave uitvoeren onder leiding van Hans Casteleyn. Schilderachtig, indrukwekkend en meeslepend. Het orkest brengt de hele zaal in vervoering. Mahlers Titanen wordt passend ingeleid door prachtige vertolkingen van Debussy en Respighi. Sluit je ogen en geniet van dit klassieke spektakel!

Het Euregio Jeugdorkest speelde eerder met groot succes Mahlers tweede symfonie in het Concertgebouw van Amsterdam en zijn imposante 5de symfonie in de Gouden Zaal van de Weense Musikverein. Na bijna 15 jaar herneemt het EJO zijn eerste symfonie Titan, een uitdaging die de jonge internationale talenten graag aangaan. In deze symfonie wekt Mahler de natuur, dansen we een virtuoze boerendans en nemen we deel aan een ironisch begrafenisritueel. 

Voor de pauze brengt de kleurrijke muziek van Debussy het publiek in een bedwelmende dagdroom over een dwalende bosgeest. We vervolgen het programma met Respighi, die ons meeneemt naar de indrukwekkende pijnbomen in Rome en de Romeinse legioenen!Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen bij deze voorstelling. Mocht de voorstelling, vanwege de dan geldende corona-maatregelen verplaatst worden, dan ontvang je van ons z.s.m. een persoonlijke e-mail. Je krijgt dan de volgende opties voorgelegd: tickets voor de nieuwe datum, een Markant tegoedbon of je geld terug. 

Orkest onder leiding van Hans Casteleyn