Theater

Romeo & Julia

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Romeo & Julia is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische traditie. Met het beroemde verhaal van Shakespeare als basis, schetst deze voorstelling de geschiedenis van een onmogelijke liefde.

Romeo en Julia hebben hun hart aan elkaar verpand, maar omdat hun families al generaties lang ruzie hebben, kan het niks worden tussen de geliefden. Dus als ze trouwplannen maken, wordt het huwelijk aan alle kanten gedwarsboomd, met tragische gevolgen. 

In de fantastische muziek van de beroemde componist Prokofiev weerklinken de hartstocht en dramatiek die deze choreografie verbeeldt. Met dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal in heel Europa met succes tot leven. Hun weelderige kostuums geven de voorstelling kleur en dynamiek. Ook de decors zijn indrukwekkend: die bieden een betoverende achtergrond voor onder meer de uitbundige feesttaferelen in het verhaal en natuurlijk de beroemde balkonscène, die het symbool werd van de romantiek. De passie van de dansers en de hartverscheurende ontmoetingen tussen de geliefden maken van deze voorstelling een aanrader voor alle generaties met een gevoelig hart.

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Dans
Titel Romeo & Julia
Uitvoerder Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
Datum Donderdag 18-01-2018
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 22:20 uur