Theater

Het Grootste Orkest van Uden ft Eric Vloeimans

Het Grootste Orkest van Uden

'Het Grootste Orkest van Uden ft Eric Vloeimans!‘ is een uniek en eenmalige concert. Het concert bestaat uit twee delen. Voor de pauze verzorgen meer dan 50 kinderen een optreden met ervaren muzikanten. Na de pauze zal De Eendracht aangevuld met zoveel mogelijk volwassen blaasmuzikanten uit Uden een verrassend concert geven met de wereldberoemde solist Eric Vloeimans! Mis dit prachtige initiatief van en voor Uden niet!

www.kliknieuws.nl schreef het volgende artikel over deze bijzondere voorstelling:

Eenmalig uniek evenement van Uden voor Uden: 'Het Grootste Orkest van Uden ft. Eric Vloeimans'

UDEN | Blaasmuzikanten in de gemeente Uden opgelet! Op 29 april staat er een eenmalig muziekevenement op de planning in Markant Uden: 'Het Grootste Orkest van Uden ft. Eric Vloeimans'. Alle blazers in de gemeente krijgen nu de unieke kans om hieraan mee te doen.

Willem Pluk, muzikaal ondernemer van Muziekschool Music Fun, is het brein achter het evenement. "We werden bij de gemeente Uden uitgenodigd voor een culturele netwerkbijeenkomst omdat ik nu acht jaar in Uden woon en sta ingeschreven als Muziekschool en beroepsmuzikant. Ik ben trompettist en werk middels mijn eenmanszaak Mr. Trumpet. Na die netwerkbijeenkomst ontstond het idee om dit evenement te gaan organiseren." In samenwerking met Music Fun, Muziekvereniging De Eendracht, Markant en Kunst&Co kon het idee worden gerealiseerd.Het doel is om zoveel mogelijk blaasmuzikanten uit Uden op samen op het podium te krijgen voor een groots concert. De muziek is speciaal gearrangeerd door Udense arrangeur Wilbert Geurts.

Kinderen
Het concert bestaat uit twee delen, waarvan het eerste deel bedoeld is voor kinderen. "Ik ben inmiddels langs 14 basisscholen geweest, en heb daar muziek gemaakt om de kinderen een idee te geven van het evenement. Inmiddels hebben zich al vijftig kids opgegeven, die samen met het jeugdorkest van Muziekvereniging de Eendracht uit Uden het eerste deel van het concert gaan verzorgen."

Groot mogelijk orkest
Voor het tweede gedeelte heeft Willem de beroemde trompettist Eric Vloeimans weten te strikken. "Dit wordt heel gaaf. Alle blaasmuzikanten uit Uden mogen aansluiten om het podium te delen met Eric Vloeimans. Zij verzorgen de muziek waarop Eric zal soleren. Ik hoop dat we een zo'n groot mogelijk orkest kunnen vormen. De muziek wordt te gek, dus grijp deze kans!" In de pauze zal de band Broadway Brass de muziek verzorgen, DJ Peter Bird zal de plaatjes draaien.


Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Muziek
Titel Het Grootste Orkest van Uden ft Eric Vloeimans
Uitvoerder Het Grootste Orkest van Uden
Datum Zondag 29-04-2018
Locatie Evenementenzaal
Aanvang 13:00 uur
Eindtijd 14:45 uur