Theater

Flirt with Reality

Another Kind of Blue

Over technologie, realiteit en de aantrekkingskracht van fantasie. Wat is realiteit? En in hoeverre laten wij onze realiteit beïnvloeden door de technologie om ons heen?

Another Kind of Blue keert terug naar de theaters! In 2015 en 2016 ging dit dansgezelschap langs zestig Nederlandse theaters met de voorstelling Blue Technology. Ook bij het internationale publiek heeft het gezelschap ruimschoots bekendheid gegenereerd door onder andere een finaleplek bij America's Got Talent. In deze nieuwe tournee, Flirt with Reality, geeft Another Kind of Blue het publiek een verrassende kijk op realiteit.

De gepassioneerde choreograaf en maker David Middendorp zorgt voor een spannende mix van moderne dans en technologie. Technologische innovatie brengt zowel vooruitgang als wrijving in onze wereld. De mens met zijn verbeeldingskracht en emotie staat recht tegenover koude en emotieloze technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, virtual reality en drones. Of heeft technologie toch meer overeenkomsten met de mens dan wij denken?

Middendorp gaat op speelse wijze om met realiteit en onderzoekt de manier waarop technologie een steeds grotere rol lijkt te krijgen in de vorming hiervan. In Flirt with Reality zoekt hij de grenzen op tussen fantasie en realiteit, voortgestuwd door technologie en dans. Laat u meenemen op een reis ongehinderd door tijd en zwaartekracht. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door hun eigen gevoel, fantasie en ritme en waar dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid.

De pers over Flirt with Reality
'Live dans en synchroon geprojecteerde videoanimaties smelten samen tot onmogelijke visuele realiteiten.' - NR

Voorstelling

Informatie

Deze voorstelling heeft in het verleden plaatsgevonden.

Voor onze actuele voorstellingen verwijzen wij u door naar onze agenda.

Genre Dans
Titel Flirt with Reality
Uitvoerder Another Kind of Blue
Datum Donderdag 24-01-2019
Locatie Theaterzaal
Aanvang 20:15 uur
Eindtijd 21:45 uur